La tribuna

Encamp existeix, senyor López

En defensa d’Encamp davant del menyspreu mostrat per líder del PS

Creat:

Actualitzat:

En el marc del debat a les esmenes a la totalitat presentades per l’oposició al marc pressupostari de l’Administració General de l’Estat per al període comprès al mandat 2020-2023 celebrat ahir al Consell General, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va proferir certes afirmacions sobre la nostra parròquia que, a parer nostre, van suposar una total falta de respecte i que volem matisar.

En una interpel·lació al conseller general Ferran Costa, el senyor Pere López, sense cap mena de rubor, va dir textualment que “tothom sap que al poble d’Encamp l’activitat és frenètica. És vox populi pel que fa al país que si hi ha alguna parròquia que destaca per alguna activitat comercial o de restauració que sigui un èxit és la d’Encamp, i per tant li dono tota la raó que és un exemple per a les altres parròquies del que és dinamisme econòmic i comercial.

A banda de recriminar el to burleta de les desafortunades declaracions del president del grup parlamentari socialdemòcrata, els consellers generals que donem suport al Govern ni tolerem ni acceptem el menysteniment que el líder socialdemòcrata va emprar envers els agents econòmics de la nostra parròquia. És a dir, va menystenir els empresaris, els comerciants i els hotelers de la parròquia, a qui, amb les seves declaracions, va ridiculitzar. Com a autoritats d’Encamp no podem consentir cap falta de respecte envers la nostra parròquia, ni en termes irònics ni en el marc de discursos electoralistes de la més baixa envergadura. Les afirmacions del senyor López, totalment subjectives i no fonamentades, van ser rebatudes durant la sessió amb dades objectives que demostren la millora gradual de l’activitat econòmica de la parròquia pel que fa, per exemple, a les sol·licituds d’obertura de negocis tant a Encamp com al Pas de la Casa. En aquest sentit, els darrers cinc anys hi ha hagut un increment net de comerços cada exercici, passant dels 1.173 del 2015 als 1.333 d’enguany (sense encara haver tancat l’exercici del 2019). Aquesta és la dada objectiva, que per descomptat és sensible de ser millorada, però que demostra que les accions endegades aquests darrers anys estan donat els seus fruits. Uns fruits que es veuran multiplicats amb el desplegament íntegre del pla de reactivació econòmica de la parròquia que, valgui la pena mencionar, va ser aprovat unànimement per tots els consellers de comú, tant de la majoria demòcrata com de l’oposició liberal i socialdemòcrata d’aquest mandat comunal a punt d’exhaurir-se.

També és extremament preocupant el desconeixement profund de la parròquia que ahir va demostrar amb les seves afirmacions el líder de l’oposició i alhora exministre d’Economia del Govern d’Andorra. Durant la sessió parlamentària es va haver de recordar al senyor Pere López que la població del Pas de la Casa és, sense cap mena de dubte, un excel·lent exemple d’activitat comercial i un pol d’activitat econòmica indispensable per al nostre país.

Lamentem profundament aquestes desqualificacions falses i gratuïtes envers Encamp que demostren un palès desconeixement de la nostra parròquia i del seu teixit econòmic. És indigne de qui ha estat candidat a cap de Govern permetre’s desmerèixer d’aquesta forma una parròquia i la seva gent, ironitzant sobre una problemàtica que preocupa i perjudica els encampadans i encampadanes. Si aquesta és la proposta del PS per a Encamp, resten unes hores perquè ens ho aclareixin i ens ho facin saber abans que comenci la jornada de reflexió. Per a nosaltres sempre serà un honor representar la nostra par­ròquia. Creiem en les possibilitats d’Encamp i continuarem treballant de valent per fer-la avançar i millorar.

tracking