x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

La violència que persisteix

La violència de gènere és una xacra social que ha costat moltes vides i molts patiments a moltes dones arreu.
Actualitzada 25/11/2019 a les 06:31
La violència envers les dones és una forma de discriminació que constitueix la manifestació de poder exercida per l’home i la figura del patriarcat.
Les dones ateses per maltractaments augmenten any rere any. I les agressions sexuals cada cop van en augment, dades que ens demostren que el problema creix.

Resulta difícil quantificar la magnitud de la violència sexual, ja que influencia enormement la dificultat per denunciar o la decisió de no fer-ho.
L’Hospital Clínic de Barcelona atén el triple d’agressions sexuals que fa 15 anys

El 85% de les víctimes són dones, majoritàriament menors de 25 anys
Unes dades que són colpidores. Però el que realment em genera vergonya i estupefacció, sobretot en el cas d’Espanya, és que encara la justícia no consideri agressió sexual quan una dona es troba en estat d’embriaguesa o inconsciència i, per tant, els violadors no han hagut d’utilitzar la violència.

Però a on hem arribat? Algú es pensa que una dona en estat d’embriaguesa vol que la violin? Quantes dones han estat assassinades per resistir-se en cas de violació?
Sentències perdudes, sentències que no ens serveixen de res. Al contrari, minimitzen el problema i tiren la pilota al comportament de la dona.

Aquestes sentències representen una oportunitat única perquè d’una vegada per totes, en els casos de violació, es posi l’atenció mediàtica i el judici en els actes dels agressors i jutjar-los pel que han fet, en comptes d’analitzar i jutjar els actes que no ha fet la víctima en el moment de l’agressió per evitar-la o com s’ha comportat a posteriori.
I cada cop es perd l’oportunitat de demostrar a les dones que la justícia també les creu i les protegeix, que les sentències per violacions poden tenir la mateixa contundència que d’altres i establir una jurisprudència més protectora cap a les dones.

I així continuarem sense poder ser lliures, sense poder caminar tranquil·les pels carrers, se’ns continuarà jutjant per com anem vestides o per si som massa simpàtiques. Tot i que creem tots els recursos necessaris per atendre les dones víctimes d’agressions o abusos i celebrem tots els dies que vulguem, si el final és el que és, i la justícia no es mentalitza, el panorama es converteix en desolador.
  • #3 Henry
    (25/11/19 16:54)

    Efectivament, Gender. Malauradament aquests fets potser no desapareixeran mai del tot. És com voler acabar amb els accidents de trànsit.
    Soc pesimista total. Però també és cert que hem de continuar treballant per mirar d'evitar-ho.

    Respondre
  • #2 Gender
    (25/11/19 12:31)

    El món va ser, és i serà sent perillós, pensar que algun dia s'arreglarà és una utopia, de moment el que fem és fragmentar i polaritzar les relacions home dona, considerant a l'home un agressor "per-se".

    Respondre
  • #1 Henry
    (25/11/19 11:59)

    No li falta gens de raó senyora Sílvia Bonet. Ara bé: no entenc que a vostè li faci vergonya l'actuació de la justícia espanyola. En tot cas, són els jutges que haurien de passar vergonya, no vostè. Potser volia dir que s'indigna davant d'aquest fet.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts