paraula i vida

On és el poder del Rei?

La seva misericòrdia va inundar el passat i el futur d’aquell que s’hi va saber acollir

Creat:

Actualitzat:

Quan arribem al final d’un període de temps afloren en nosaltres una multiplicitat de pensaments, sensacions, reflexions, sentiments... I tots ells sorgeixen tan si mirem cap al passat com cap al futur. És a dir, per tot allò que hem viscut durant tot aquest temps concret que ja ha arribat a la seva fi com per tot el que suposem o imaginem que s’esdevindrà a partir d’aquest nou moment.

Responent a la nostra manera de ser, fent aquesta mirada cap al passat, si aquest període el considerem que ha estat positiu sentim bàsicament alegria, felicitat, satisfacció, agraïment... Si mirem cap al futur, aquí el ventall de sensacions és molt més gran perquè s’hi barregen tant l’esperança i el coratge com els dubtes i les pors.

En arribar al darrer diumenge de l’any litúrgic, en l’acabament també de tot un període de temps, celebrem la solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist Rei de tot el món. Aquesta expressió representa la victòria del Senyor sobre la nostra història, sobre el nostre món, sobre la nostra vida personal, malgrat les diverses vicissituds viscudes.

Per això l’Evangeli d’aquest diumenge se situa al Gòlgota amb Jesús i els malfactors a la creu. És també la representació de l’acabament de la seva vida terrenal. El diàleg entre Jesús i ells dos també recull una mirada cap al passat quan el “lladre bo” diu al seu company de suplici: “nosaltres ens ho mereixíem, perquè estem sofrint el càstig que ens correspon pel que hem fet, però aquest no ha fet res de mal.” Però encara és més interessant la mirada esperançada envers el futur del “lladre bo”: “Jesús, recordeu-vos de mi, quan arribeu al vostre Regne.” La resposta de Jesús dient-li: “Avui seràs amb mi al paradís” va omplir el seu cor d’una infinita pau, esperança i agraïment. Així el Rei manifesta la seva força, no ho fa baixant de la creu sinó perdonant. Com són d’importants aquestes paraules del Senyor, perquè la seva misericòrdia va inundar el passat i el futur d’aquell que s’hi va saber acollir. Amb aquesta gran convicció cloem aquest any litúrgic i comencem una nova etapa confiant en la força d’aquest Rei.

tracking