De la meva agenda

Siguem feliços

És la divisa amb la qual AINA ha clos el curset de formació d’educadors en el lleure dels dies 18, 19 i 20 d’octubre

Creat:

Actualitzat:

SIGUEM FELIÇOS és la divisa amb la qual AINA ha clos el curset de formació d’educadors en el lleure dels dies 18, 19 i 20 d’octubre. Damunt la taula hi havia el dossier: Resolució de conflictes. En Ramon Tena, professor de mediació, ha fornit als 43 joves monitors un brancam de tècniques ben útils per donar qualitat a les colònies d’estiu i també per caminar per la vida tant pel món afectiu com pel món laboral.

En la pregària als peus de la Mare de Déu de Meritxell, durant la missa dominical, els joves han reflexionat sobre el sermó de la Muntanya on Jesús fa de les paraules “SIGUEU FELIÇOS” la columna vertebral de l’Evangeli.

Jesús ens va confiant: “Feliços els pobres d’esperit, perquè d’ells és el Regne dels Cels”.

Les monitores i els monitors responen:

- Sabem i sentim que compartir amb els infants i amb els pares i amb les mares el valor de la bondat és la més gran felicitat que el cor humà pot assaborir.

- “Feliços els qui plorem, perquè seran consolats”.

- No podem escollir moltes vegades entre plors i somriures; només podem escollir entre llàgrimes. Aleshores escollim les llàgrimes més precioses. Plorem perquè estimem i no perquè estem tristos o desesperats. Les nostres llàgrimes són sempre d’amor.

- “Feliços els qui tenen un cor ple de tendresa, perquè rebran la terra en herència”.

- Escriu el Papa Francesc: “Feliç qui besa els fills. Feliç qui mima els pares. Feliç qui perd el temps amb els avis. Feliç qui té moments poètics amb els amics encara que ells passin de tu”. Què fa un rellotge de sol a l’ombra? Totes les qualitats i tots els valors que posseïm ens faran feliços si els mostrem al nostre món.

- “Feliços els qui tenen fam i set de justícia, perquè seran saciats”.

- Mai els odis apaivagaran els odis. L’amor és l’única arma per acabar amb ells. Feliços nosaltres si entenem i practiquem aquesta llei eterna.

- “Feliços els compassius, perquè seran compadits”.

- No puc comunicar-me amb els altres si abans no m’he comunicat amb mi mateix. Tinc dues mans, una per servir-me a mi, l’altra per servir els germans. Santa Mare Teresa de Calcuta deia: “La teva mà sigui per servir i el teu cor per estimar”.

- “Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu”.

- Feliços els qui estan atents a les necessitats dels altres. Els qui es deixen captivar per les coses humils. Els qui estimen veient i lloant les coses bones de l’estimat.

- “Feliços els artesans de la pau, perquè seran anomenats fills de Déu”.

- Quan ens llevem ens diem bon dia, avui serà un dia molt millor que ahir. Durant el dia som instruments de pau i saludem a tothom que trobem pel camí amb un somriure. A la nit, abans d’aclucar els ulls, ens preguntem: “A qui hem intentat fer feliç?” i dormim en pau.

- “Feliços els qui són perseguits per la justícia, perquè el Regne dels Cels és per a ells”.

- Escriu el Papa Francesc: “Ser feliç no és tenir un cel sense tempestes. Un camí sense accidents. Uns treballs sense cansament. Unes relacions sense batalles. Ser feliç és trobar força en el perdó, esperança en les crisis, és deixar de ser víctima dels propis problemes i tornar a ser actor de la pròpia història”.

Canto a la meva Confident, dolça Mare de tots:

“Feliç Tu, que has cregut en la felicitat del Sermó de la Muntanya!”.

Felices castanyes!

tracking