La tribuna

Alguna cosa es mou a Laurèdia i sos contorns!

Desperta Laurèdia representa per a Sant Julià una bafarada d’aire fresc i d’il·lusió tant per la visió que aporta a la gestió comunal com per la manera de concebre la política

Creat:

Actualitzat:

Tot i estar en un planeta globalitzat on tenim qualsevol informació a tirada de mòbil, marxar del poble i del país on has crescut et torna a fer obrir la ment i mirar el món des d’una altra perspectiva, tal com s’obre la mirada dar­rere l’objectiu de la càmera en fer un gran angular. En alguns moments, viure a l’estranger et torna a la infantesa quan els sentits estan alerta i tot es viu amb una intensitat genuïnament renovada gairebé a diari. Recordo molt bé quan el Joan, que treballava al negoci familiar, era un noi alt i fort i amb les seves mans de gegant ens agafava, i els meus cosins i jo grimpàvem per les seves cames per fer un giravolt que ens deixava uns segons capgirats, uns segons en què ho vèiem tot al revés, des d’una altra posició totalment diferent. Des d’aquest parèntesi insular, a les Illes Anglonormandes com en diuen els francesos o les Channel Islands com les anomenen els britànics, les notícies lauredianes es reben també amb una curiositat expectant i regenerada, no solament per la distància, sinó sobretot per la consolidació d’aquesta nova empenta que representa Desperta Laurèdia.

Desperta Laurèdia representa per a Sant Julià una bafarada d’aire fresc i d’il·lusió tant per la visió que aporta a la gestió comunal de la parròquia com per la manera de concebre la política. En repetides ocasions el seu portaveu ha expressat la intenció d’aquest grup de treballar per un Sant Julià més agradable, sobretot des del punt de vista urbanístic, i de començar a esmerçar esforços per dinamitzar l’economia a partir de la diversificació, la innovació i la sostenibilitat. Una reconversió a l’estil de Bilbao o Pontevedra seria un gran punt de partida cap a una nova Laurèdia on el benestar dels ciutadans i la seva vida quotidiana serien el centre al voltant del qual girarien les actuacions comunals.

També tinc l’esperança que Desperta Laurèdia acabi impregnant la política laurediana d’un nou tarannà on preocupar-se per la res publica suposi estar al servei de tota la població i a l’escolta de les necessitats de cadascun dels seus ciutadans i ciutadanes de manera sincera i continuada, i no només quan s’atansen períodes electorals. Desitjaria que aquesta formació fes possible que les paraules política, diàleg i amabilitat poguessin aparèixer a la mateixa frase. Seria un gran avenç que la propera campanya electoral fos un nou espai en què debatre consistís a escoltar opinions diverses i a fomentar converses enriquidores sense necessitat de desqualificar o intentar silenciar la pluralitat de visions. Com deia la primera ministra neozelandesa Jacinda Ardern, en una entrevista recent, seria fantàstic que la política deixés de ser un món ple d’egos en què el principal objectiu sovint sembla ser focalitzar-se en l’interès del propi partit i no en el de tota la ciutadania. Aquesta neozelandesa, que és una de les caps d’Estat més joves del món, ha demostrat que la maduresa i la capacitat de construir ponts no depèn de l’edat i sobretot que és possible governar en coalició posant valors com l’honestedat, el diàleg i el bé comú per sobre dels interessos partidistes.

Aquests mateixos valors i aquest mateix esperit van encendre l’espurna que va marcar l’inici del camí d’aquesta colla de ciutadans inquiets i compromesos amb el futur de Sant Julià que formen Desperta Laurèdia.

Des d’aquesta petita illa del canal de la Mànega i amb la perspectiva que em dona la distància, desitjo a Desperta Laurèdia molts encerts perquè no és tan freqüent que un grup d’aquestes característiques es faci un lloc en un terreny polític tan complicat com el lauredià. Ja que malauradament els electors no gaudim de llistes obertes, tinc l’esperança que les altres formacions sabran apreciar la valentia d’aquest grup que ha estat l’únic que s’ha fet ressò del descontentament de la ciutadania i que ha posat sobre la taula canvis de veritat tant pel que fa a propostes com a tarannà. Passi el que passi en els propers comicis, gràcies a l’entusiasme, el treball i la dedicació de cada persona que ha participat en aquest projecte tinc la certesa que, parafrasejant una antiga campanya publicitària, alguna cosa es mou a Sant Julià.

tracking