x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Anem cap al pitjor dels escenaris

A finals de segle la temperatura global pot augmentar fins a 7 graus centígrads
Actualitzada 29/09/2019 a les 06:35
La crisi climàtica és pitjor del que pensàvem. Investigadors francesos del Centre Nacional de Recerca Científica (CNRS), del Comissariat de l’energia atòmica i les energies alternatives (CEA) i de Météo France, adverteixen que l’escalfament del planeta serà més alt del que s’havia previst fins ara: l’any 2100 la temperatura global mitjana augmentarà, en el pitjor dels escenaris possibles, de 6 a 7 graus centígrads. Fins ara, els càlculs més pessimistes indicaven que a finals del segle XXI la temperatura mitjana global augmentaria fins a 4,8 graus centígrads. Els nous models estudiats els últims anys constaten que els efectes dels gasos d’efecte hivernacle són encara més preocupants.
L’any 2017, la Comissió Europea (CE) va encarregar un estudi sobre els efectes de l’escalfament global que va revelar que el canvi accelerat que està patint el planeta podria arribar a provocar 150.000 morts a l’any a Europa a finals de segle, com a conseqüència de les onades de calor, però també de les de fred, les sequeres o les ventades severes, entre altres fenòmens.

Andorra és un dels estats firmants del Conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic per realitzar accions que frenin l’augment de les temperatures. Aquests dies, el nostre cap de Govern, que participa en l’Assemblea General de les Nacions Unides, ha incidit en la feina que s’està fent des del país en la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible per al 2030. Espot ha assegurat que Andorra ha de perseguir els objectius de l’acord de París, el principal promotor del qual va ser el copríncep francès Emmanuel Macron.
Nosaltres no estem exempts de les nefastes conseqüències de l’escalfament global, ja que, per exemple, el sector de la neu, un dels més potents per a l’economia del país, està en risc. La viabilitat de l’esquí es troba en perill si no es reverteix l’augment de temperatura a què semblem abocats.

Hem de lluitar, prenent les mesures escaients, i també convencent els (molts) incrèduls.
  • #1 FORN INCINERADOR
    (29/09/19 22:47)

    Tot el que dius es contradictori quan tenim un FORN INCINERADOR sobredimensionat que crema energia fossil I es va en contra del reciclatge.Ara volem seguir la festa amb la cogenaracio de la comella.Aixo implicara estar obligat a seguir amb aquest forn I continuar cremant energia fossil

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts