x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

El rec de les tifes

L’incivisme d’alguns propietaris d’animals domèstics és cada vegada més flagrant
Actualitzada 25/09/2019 a les 21:03
Gran amant de la muntanya, del trail running i del desnivell positiu, feia mesos que no anava a córrer en pla. Fa uns dies, però, em vaig plantejar fer un recorregut més metropolità i vaig decidir donar la volta a les dues parròquies centrals utilitzant un itinerari que, tot i ser força urbà, permet gaudir de la natura i de bones vistes. Després d’haver aparcat el cotxe, vaig seguir l’anomenat rec del solà fins arribar als senyals de prohibició que impedeixen el pas dels runners ja que, segons el comú d’Andorra la Vella, hi ha perill a causa de la caiguda de pedres (aquesta interdicció, però, ja fa varis mesos que existeix i em demano si hi ha realment la voluntat de solucionar el problema). En aquest tros de recorregut vaig haver d’esquivar alguns excrements de gossos però res en comparació al que m’esperava a l’altre costat. Així doncs, després de creuar la vall, vaig accedir al rec de l’obac a l’altura dels Serradells i el vaig seguir fins a la rotonda del Quilòmetre zero, a Escaldes. I durant la desena de minuts que va durar la cursa no vaig parar de saltar d’un costat a l’altre per tal de no trepitjar les tifes escampades al terra. I no exagero, n’hi havia moltes. Em demano per què serveixen les ordenances comunals que estableixen l’obligació dels propietaris de recollir les defecacions dels animals, o les multes que es preveuen en cas de no complir aquest deure, i em plantejo si calia fer campanyes de divulgació (que tenen totes cert cost econòmic) quan no es posen en funcionament mitjans de control (com podria ser un guàrdia urbà que es passegi en moments puntuals pel rec, per exemple). Tenint en compte l’estat del camí (i no parlo dels carrers de les zones més urbanes), resulta claríssim que el problema se situa en un doble nivell, el de l’incivisme dels propietaris d’animals domèstics i el de les autoritats comunals, incapaces de buscar solucions eficaces.
  • #12 robert
    (27/09/19 13:48)

    Vaja tela amb el "trail runner" que agafa el cotxe per anar a còrrer.

    Respondre
  • #11 Ciutadana
    (26/09/19 22:29)

    josep va dir..
    Ets, per casualitat un dels que tenen gos? Una cosa no treu l'altra, peró es infinitament més greu tota la porqueria i contaminació dels gossos, això ho veu qualsevol una mica conscient!

    Respondre
  • #10 josep
    (26/09/19 18:53)

    Pero que pesats amb les tifes. Unic problema mundial. I els que s'emborratxen i trallen, escupeixen al carrer, els que criden pel carrer, els botellons, aixo tot perfecte no ? Hi ha gent que nomes fan que criticar per criticar.

    Respondre
  • #9 D'acord
    (26/09/19 17:16)

  • #8 Canvi climàtic
    (26/09/19 16:46)

    La tinença massiva de gossos així com la massiva porqueria derivada, també contribueix al canvi climàtic... Per tota la ingent malversació de recursos de tota mena :hídrics, econòmics, degeneració de valors humans... El que protesten pel cc ho haurien de tenir en compte.

    Respondre
  • #7 Generant un nou problema meduambiental !!!
    (26/09/19 16:40)

    S'hauria de prohibir els negocis a costa dels animals dita de "companyia". Estem generant un problema meduambiental afegit als ja existents. Les espècies s'autoregulen de manera natural, la malaltia de gos, per contra, va in crescendo sense aturador, generant constantment efectes indesitjables afegits.

    Respondre
  • #6 Societat malalta
    (26/09/19 10:07)

    Estrany fenomen social digne d'estudi, ja no tenim fills, els hem substituït pels gossos, als quals els portem a ensinistrar, al veterinari, els traiem un mínim de tres vegades a que facin "popó" al carrer, a les gosseres a l'estiu i fins i tot els posem en els cellers de càrrega dels avions per portar-los de viatge .....

    Respondre
  • #5 Pipi can a casa!
    (26/09/19 09:43)

    Qui vulgui tenir gos, que tingui pipí Can a casa, sinó que no en tingui. Trenqueu la naturalesa dels animals, els hi doneu un maltracte encobert, i genereu un problema d'higiene i salut pública, a més d'un de convivència. A tot axó que hi fan les "autoritats" ???

    Respondre
  • #4 Se'ns autoritat ni sentit comú!
    (26/09/19 09:38)

    La" malaltia del gos " per part de gent afectivament desenfocada, la tenim amb plena eclosió, i la manca de l'exercici d'autoritat per part dels que l'haurien de portar a terme també. Per uns" els animals "són de la família" , però... a cagar al carrer! (de la merda I el pixum que se'n encarreguin els altres) tot molt Amorós... I les autoritats sense exercir la seva funció i deixant podrir-se el tema, Fina el día que passarà algo gros... I llavors tots a correr!!! Ah I axó si, no poseu cap taxa ni control, ni comuns ni govern, ni ministeris de medi ambient ni de salut... Perquè hi sou???

    Respondre
  • #3 Som medievals sense remei.
    (26/09/19 09:06)

    Els carrers principals i secundàries d'Andorra són un pipican gegant, on hordes de ciutadans arrosseguen les seves sofertes mascotes a l'asfalt perquè facin les seves miserables necessitats, produint olors, molèsties, ocasionant problemes ambientals i de salut.

    Respondre
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts