Foc i lloc

'La culpa de todo la tiene Yoko Ono'

Acabarem responsabilitzant la vídua de John Lennon de l’esllavissada

Creat:

Actualitzat:

“La culpa de todo la tiene Yoko Ono y el espíritu de Lennon que le sale por los poros”, cantava a mitjan dècada dels noranta del segle passat el grup espanyol de rap-rock, hip-hop i rap-metal Def Con Dos. Un himne que venia a dir que millor responsabilitzar de qualsevol desgràcia la parella de John Lennon, a la qual la història culpa de la separació de The Beatles, que no pas buscar el veritable causant. L’esllavissada de dissabte passat m’ha fet recordar la tornada de la cançó de Def Con Dos amb tots els actors buscant un culpable del despreniment però sense assumir cap responsabilitat. Per a alguns mitjans de comunicació amb clars interessos per ser l’altaveu d’una part dels implicats la culpa sempre serà del Govern. Que potser la té, jo no ho sé. Per la seva banda, l’executiu amb el seu cap, Xavier Espot, a peu del canó des que es va tenir notícia de l’esllavissada, diu i rediu que la culpa no és seva. Que el Govern ha actuat sempre com havia d’haver actuat i que no tenia cap competència per fer res respecte al desmunt. Tampoc se sent responsable de res el comú de Sant Julià de Lòria quan afirma que des de la corporació es va avisar els propietaris del terreny que s’havien detectat mancances al desmunt i que actuessin en conseqüència. Propietaris que en les seves declaracions no han dit respecte a la responsabilitat dels fets però que imagino que se’n deuen sentir.

Amb els interessos personals, econòmics i polítics que hi ha a Andorra, crec que la millor solució seria fer com Def Con Dos i culpar Yoko Ono. L’artista japonesa, que ara té 86 anys, no es queixarà. Tampoc crec que s’assabenti que en un petit país als Pirineus, entre Catalunya i Occitània, li han donat la culpa d’una esllavissada que al cap i a la fi no va provocar danys personals a ningú. No crec que la vídua de John Lennon entri a Google, busqui el seu nom i trobi que a Andorra se la responsabilitza del despreniment. Dubto que la Batllia demani a la justícia del país on resideixi Ono la seva extradició per dur-la davant dels tribunals andorrans.

Deixant de banda Yoko Ono, seria desitjable que es trobi al més aviat possible el responsable o responsables de l’esllavissada i que s’actuï en conseqüència. Només el fet que passés a les sis del matí fa que ara mateix ningú estigui parlant de morts.

tracking