Les set claus

Felicitat a la feina

L'única manera de fer un gran treball és estimant el que es fa

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut inclourà en la propera Classificació Internacional de Malalties, la síndrome del treballador cremat, també coneguda com a Burnout. Aquesta síndrome està associada a sentiments negativistes, reducció de l’efectivitat professional, esgotament crònic i falta de motivació.

No s’ha de confondre el Burnout amb l’estrès a la feina, encara que aquest sigui el precursor. L’estrès no és un trastorn per si sol, mentre que la síndrome del treballador cremat sí.

Els més avançats professionals en RRHH, estableixen una sèrie de mesures per evitar aquest tipus de malalties entre els treballadors. Neix així el concepte “Felicitat a la feina”.

Podem definir la felicitat a la feina com el fet de sentir-te realitzat amb la teva missió, en un entorn laboral agradable i fent alguna tasca útil que tingui impacte social i o econòmic. I podem establir 5 punts clau per aconseguir aquesta desitjada felicitat en el treball:

1. Les persones han d’entendre la missió del seu treball i el propòsit del projecte al qual s’han adherit.

2. Els companys juguen un paper fonamental. En ells es deurà trobar suport, satisfacció, benestar i seguretat.

3. La relació amb els superiors ha de ser òptima. Cal que actuïn com a líders i tutors, no simplement com a caps.

4. La conciliació de la vida personal amb la vida laboral és vital. Si l’àmbit personal es ressent, llasta de manera significativa la labor professional i afegeix un estrès que passa factura en la productivitat.

5. El reconeixement d’èxits es considera vital. Per evitar la cultura de la por, cal premiar i incentivar els comportaments i resultats, i tenir clar sempre que els tocs d’atenció es fan en privat, mentre els reconeixements en públic.

Cal deixar enrere l’arcaic Departament de RRHH per convertir-lo en el Departament de Persones, Cultura i Felicitat. I perquè això sigui així, és important conèixer bé els empleats, per així poder actuar amb la màxima efectivitat.

tracking