x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Promoure la participació

L’objectiu és una ciutadania informada, compromesa i activa
Actualitzada 23/07/2019 a les 06:54
    Maria Martisella
Els representants polítics dels diferents partits estem d’acord, amb matisos, que en ple segle XXI és imprescindible que la ciutadania participi activament en la presa de decisions d’àmbit públic, més enllà de la participació electoral cada quatre anys. En aquest sentit, la recent creació d’una Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana evidencia la voluntat política en aquest àmbit per part de les forces que formem part del Govern. Una Secretaria d’Estat que, entre els diferents reptes que té damunt la taula, haurà de ser capaç de crear les condicions que possibilitin una participació efectiva del conjunt de la ciutadania.
Una d’aquestes condicions és, lògicament, l’accés a la informació. És per aquest motiu que, quan parlem de participació, estem parlant també de transparència. Els Demòcrates, ja al programa electoral, ens comprometíem a regular per llei la transparència, entenent que les administracions públiques han d’actuar de manera que la ciutadania conegui les persones que estan al capdavant de les institucions i, el més important, conegui els projectes i la seva execució. Una de les prioritats legislatives és precisament entrar a tràmit una llei de transparència i d’accés a la informació. Aquesta llei, de ben segur, introduirà una nova manera de fer en el si de les institucions públiques i millorarà la comunicació de les accions de govern.

Però la promoció de la participació és un objectiu ambiciós que requereix ser abordat des de diferents perspectives. Així, a banda de la transparència, la participació s’ha d’incentivar ja des de l’escola i a les diferents etapes educatives, tenint en compte que els infants i els joves d’avui són els ciutadans del futur.
Finalment, però no menys important, els processos participatius que es duguin a terme hauran de dissenyar-se de manera que siguin satisfactoris per a les diverses parts implicades. I en aquest punt la Secretaria d’Estat hi tindrà un paper clau. En definitiva, tenim feina al davant que cal abordar de manera transversal, i ho farem des del convenciment que l’objectiu –una ciutadania informada, compromesa i activa– s’ho val.


Maria Martisella, Consellera general de Demòcrates per Andorra
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts