x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

Carta oberta al Sr. Cònsol de Sant Julià

La conclusió a la qual arribem és que el comú no té en consideració els seus ciutadans
–o almenys la majoria d’ells– i menysprea el seu dret a estar informats
Actualitzada 23/07/2019 a les 06:55
    T. Cairat, M. Fiter, P. Pijoan, R. Font, S. Pijuan, M. Ribas, A. Riberaygua i JM Goicoechea
Honorable Sr. Cònsol,
Repetidament alguns ciutadans de la Parròquia hem demanat una reunió de poble en què s’exposés el projecte de la tirolina d’un cost aproximat de 5 milions d’euros. L’actual Comú el vol tirar endavant abans del final del seu mandat. El grup Desperta Laurèdia també la va demanar per escrit incorporant altres temes relacionats amb la parròquia. De moment hem rebut tots plegats el silenci com a resposta.

Amb aquesta actitud s’està privant els ciutadans de la informació bàsica: conèixer els detalls del projecte, el seu cost i altres aspectes que són d’interès general.
La informació que tenim ens arriba només a través de la premsa. D’aquesta manera hem sabut que per al 2 de juliol estava prevista una reunió de poble, que després es va ajornar al 17 i ara ja es parla del setembre. Les últimes notícies aparegudes ens diuen que tampoc és segur que es faci al setembre: “Es podria veure alterada per algun imprevist.” I per a més inri apareix als mitjans de comunicació que un grupet de persones del poble ha estat convocat pel Cònsol per tal de donar-los explicacions sobre la construcció de la tirolina, excloent la resta de la ciutadania.

Vistos els fets ens preguntem si hi ha Lauredians de primera, d’altres de segona i d’altres de no res... La conclusió a la qual arribem és que el Comú de Sant Julià de Lòria no té en consideració els seus ciutadans – o almenys la majoria d’ells- i menysprea el seu dret a estar informats de les iniciatives que es pretenen portar a terme amb els cabals públics. Com dirien en castellà els “ningunea”, paraula despectiva que escau a la perfecció al tracte que ens dóna el nostre Comú.
Per una altra banda la Parròquia té un dèficit d’obres pendents molt important, que augmenta any rere any. Alguns exemples: a Sant Julià els carrers estan bruts, les barreres de l’aparcament trencades des de fa mesos, les papereres malmeses, el parc infantil en obres en plenes vacances, camins de muntanya descuidats, etc. i quan hom pregunta perquè no s’arreglen totes aquestes deficiències la resposta és sempre la mateixa “no hi ha pressupost”. I, aleshores, com podem gastar-nos alegrement 5 milions d’euros en un tirolina de resultat econòmic incert?

De fet tampoc sabem del cert si aquests diners s’invertiran en el projecte perquè no hi ha manera de saber què està passant. Com dirien els nostres avis, “ens hem begut l’enteniment” afirmació que queda curta davant tal despropòsit.
També l’argument que últimament apareix als mitjans que la tirolina és la solució per recuperar el deute que arrossega CampRabassa és molt difícil de creure vist l’històric d’aquesta societat i la implicació del Comú.

En algun moment s’ha demanat el Comú quines són les necessitats i aspiracions dels Lauredians per a la parròquia? Aquesta pregunta no se’ns ha fet mai i potser la resposta faria canviar els plantejaments al nostre Cònsol.
Com a ciutadans exigim que es convoqui la reunió de poble sense més dilacions i sobretot que se’ns informi de l’estat dels comptes comunals.
Etiquetes
  • #3 pel·licula de terror a St. Ju
    (23/07/19 11:57)

    Aquest Cònsol és un irresponsable, no sé com el van votar.
    Fa excel·lents tots els altres Cònsols de les altres parròquies jejeje!

    Respondre
  • #2 Tornem a la casella de sortida.
    (23/07/19 08:40)

    Passarà com amb la venda d'accions de Naturlandia el 2010: quedará sense vendre un gran paquet d'accions de la tirolina i se les haurà de quedar una altra vegada el comú. I tornem a començar!

    Respondre
  • #1 Allò que faltava: reunions restringides
    (23/07/19 08:01)

    Quan a la reunió de poble de l'octubre del 2016 el Sr. Vila va afirmar que tancar Naturlandia costaria més de 25 milions d'euros, els assistents varen quedar en estat de xoc. Varen tardar unes hores a poder reaccionar. El Sr. Vila ho vol tornar a fer: declararà que no pot cancel·lar el projecte de la tirolina perquè la rescissió de contractes ja signats ho fa impossible d'assumir. El cònsol necessita més dies per a deixar-ho tot lligat i ben lligat. Atrapat en la seva bombolla d'irrealitat, el Sr. Vila deu creure sincerament en la tirolina alliberadora de tots els mals de la parròquia.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts