x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
De la meva agenda

CAINA s'escriu amb una gran C

Els ainistes de casa i borda es transformen amb la ‘C’ de creure en tu mateix i també en els altres
Actualitzada 21/07/2019 a les 07:40
El campament volant d’AINA acull els joves de 15 a 17 anys. L’amic Ramon, exassessor del Ministeri de Benestar Social, confiava als monitors: “Andorra està ben programada per atendre durant els mesos d’estiu els infants fins als 12 anys. Dels 13 cap amunt, ens trobem en un gran buit.” L’edat més preciosa i a la vegada desconcertant demana a les autoritats civils i religioses una mà estesa que ofereixi als adolescents reptes engrescadors. L’exministre de Benestar Social Xavier Espot, deia l’estiu 2017 en una taula rodona a AINA: “ La solució als botellons no es troba posant més policia.” Tampoc no donarem resposta als problemes d’alcohol i d’herbes augmentant el preu de les multes, i menys organitzant balls que comencen a les tres de la matinada per als joves.
Dilluns, dia 15 de juliol, donava la benvinguda a 40 nois i noies i als 9 monitors –haurien de ser sols 25, però la pressió social és la que és– a l’espai verd d’AINA. A les sigles d’A I N A, A d’amor, l’amor és creatiu fins a l’infinit (sant Vicenç de Paül); I d’il·lusió, que veu un món en un gra de sorra, un cel en una flor boscana, té l’infinit en el palmell de la mà i l’eternitat en una hora del dia; N de nen@ perquè l’infant és a la vegada una esperança i una promesa i A de l’Andorra que ens regala la VIRTUS UNITA FORTIOR, hi sumem una C.

Els ainistes de casa i borda es transformen en CAINISTES amb la C de CREURE en tu mateix, perquè sense autoestimació no caminarem cap endavant; C de CREURE en els altres, perquè sols no farem mai res de bo. Amb els altres no anirem tan de pressa però sí més lluny; C de CREURE en Jesús que és Camí, el primer estiu de CAINA és camins; CREURE en Jesús que és font d’aigua de Vida, el segon estiu és de llacs; CREURE en el Jesús de la muntanya de les Benaurances, en la del Pare nostre, en la del Tabor, en la del Calvari. CAINA tanca el cercle amb l’etapa dels cims.
CAINA viu enguany l’etapa dels llacs. Comença a Coms de Jan (2.217 m). Segueix devers la coma de Varilles per baixar a cabana Sorda. El tercer dia s’encamina al pont Travenc per pujar al Siscaró i al pic de Mairà (2614). Dijous és el dia de repòs i de reflexió al Grau Roig . El temes escollits han estat “la sexualitat” i “ el nostre futur”. Divendres es puja al Montmalús (2.781 m) per baixar al llac i acabar el dia al llac de l’Illa. Dissabte es fa la collada dels Llops ( 2.791), pic dels Pessons (2.857), Ensagents per acabar als Cortals d’Encamp. CAINA tanca el campament amb la missa d’acció de gràcies amb els ainistes del segon torn de colònies i dinar de germanor amb els pares.

El president de la Fundació d’Esplais de la Mare de Déu de Núria del Bisbat d’Urgell encoratja els cainistes. Eloi Villalta, en iniciar el campament, els escriu:
“Benvinguts a CAINA amb molt de coratge, amb molta il·lusió i amb moltes ganes d’acabar essent monitors, educadors en el lleure. Gràcies de prioritzar l’educació en el lleure al davant de moltes coses. Gràcies de la decisió de dedicar-vos als infants. Us els estimeu. Són el futur i vosaltres us formeu amb el campament per fer-los millors persones. Gràcies perquè teniu cura de la naturalesa i de l’entorn. Sabeu que són finits i molt preuats i encomaneu aquesta responsabilitat als altres. Gràcies perquè sou joves de solera, doneu voltes a les coses lluny de la superficialitat i milloreu constantment com a persones, sabeu que sou miralls per als infants i actueu en conseqüència. Gràcies per creure en el projecte social i educatiu de l’Església. Sabeu que les coses no van sempre rodades i vosaltres creieu en la vostra capacitat de tirar-les endavant.

El Patronat de la FEMN se sent molt orgullós de formar part de les vostres vides. Una forta abraçada. Eloi Villalta, president (13 de juliol de 2019).
AINA se suma a aquest agraïment. Es posa al servei del campament itinerant en tot i per tot, mentre demana a la dolça Mare de Déu de Meritxell, la meva Confident, que “el que aquests nois i noies reben a CAINA, un dia ho donin, com a monitors i monitores, als infants que van entrant, estiu rere estiu, en la família d’AINA.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts