x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Agraïments i reconeixement

Com de costum, la SAC marca la pauta a seguir
Actualitzada 10/07/2019 a les 06:45
Repetides vegades, en aquest mateix espai, he lloat la gran tasca duta a terme per la Societat Andorrana de Ciències (SAC). De forma incansable, els seus membres inciten i susciten el debat intel·lectual, sense cap apriorisme de cap mena. Els temes d’estudi són nombrosos i variats. Es dirigeixen tant a l’àmbit econòmic com al concepte de ciutadania i passen per activitats de recerca sobre la nostra història, geografia o encara els diferents cicles institucionals que hem conegut al llarg dels segles. I aquesta llista no és exhaustiva. També cal esmentar el sacrifici voluntari que representa, per als seus socis i per als nombrosos altres interventors, la presència a la Universitat d’Estiu de Prada en ple mes d’agost, quan molts de nosaltres gaudim egoistament dels plaers de la platja. Les activitats organitzades, a més a més, poden o podrien ser aprofitades en el marc de la definició de les polítiques públiques que l’Administració té a càrrec seu. Certament, la SAC no és l’única entitat que es dedica a animar la vida cultural, però és innegable que és una de les més representatives ja des de fa anys, i podem suposar i desitjar per molts anys encara. La seva última iniciativa, o sigui la creació d’una secció acadèmica, se situa en la recta línia dels objectius que persegueix des de la seva creació. Permetrà de ben segur a les persones homenatjades continuar difonent unes reflexions i opinions valuoses fonamen­tades en la seva dilatada experiència. No seré el primer a afirmar que la construcció del futur passa per un profund coneixement del passat i de les pròpies arrels. En aquests moments d’evolució i de canvi, aquesta magnífica iniciativa és digna d’elogi. I també ho és per un segon motiu. Representa un agraïment a diferents persones que s’han distingit per les aportacions que han efectuat, des dels seus llocs respectius, al Principat, al llarg de la seva vida.
Actuant així, la SAC expressa la gratitud merescuda que hem de tenir per tots aquells que han ajudat amb constància a consolidar el país dia a dia.

Per cert, la distinció, per a aquests acadèmics constitueix un reconeixement que no té res a envejar a qualsevol condecoració que s’entrega als països veïns.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts