Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats
Per mi és pitjor lo que s'està fent a les valls que no pas a la muntanya... Que tenim cadascuna de les carreteres generals que sembla Montmelo amb tants cotxes i motos a tot drap i fent soroll. Quantes curses de muntanya hi ha al any? Quants vehicles contaminants (fums i soroll) passen cada dia per davant de casa meva? Tot suma, estic d'acord, però penso que la comparació és desmesurada.
RespondreNo fa molt temps, la Vall d'Andorra gairebé era de vianants, tot just havia soroll i contaminació, no havien botellons etílics cada nit i per sobre de tot, hi havia respecte i sentit comú, i no només a nivell social, també a nivell econòmic, polític i cultural.
Respondre
Sra.Lluelles, la feliçito per el seu escrit.
Quina raó que té!!!!
Paisatges preciosos, entorns inigualables que sembla que només els volguem per der diners i més diners, quan realment em de cuidar-los per la nostra supervivència i per el valor tan gran que tenen!!!!
Estem destruint el planeta, ens estem destruint nosaltres mateixos!!!!
A veure si recapacitem d'una vegada!!!!
Martinet és molt bonic i s'hi està molt tranquil!
RespondreAra només ens queda esperar el telefèric de Carroi per compartir la muntanya amb ginys mecànics, corredors, esquiadors, etc Tot això és una privatització encoberta d'un bé públic i una pèrdua pel nostre entorn. Una llàstima que no es prenguin accions per evitar-ho ja que només tenim un actiu real, el medi natural
Respondre
Forrest Gump va dir..
SiSi, però a fer un article demanat el tancament de les estacions d'esquí no s'atreveix ningú.
SomMajoria va dir..
Comentari demagògic,ens doneu la raó a mes,primer s'han destrossat les montanyes amb l'esqui,despres amb motos de neu,enduro i trial,i ara com colofó final amb absurdes carreres de trail.
Participar en una expedició a l'Everest costa entre 24.000 i 54.000 euros per persona, durant la primavera de 2007 van arribar al cim 630 persones, actualment son milers, tècnicament la muntanya és un abocador d'escombraries. La al·legoria és que Andorra no serà ni més ni menys, amb el temps es convertirà en un abocador d'escombraries.
Respondre
Abans a aquestes muntanyes hi havia ramats d'ovelles i moltes més vaques que ara. Els runners són els nous ramats i erosionen bastant menys. Si parleu amb qualsevol que hagi mogut bestiar per aquí dalt us esxplicaran com s'estan perdent els camins i senders de tota la vida.
Si s'emporten els plastics dels seus gels i barretes, bonvinguts siguin els runners!
Veure "impactes ambientals negatius" en uns cursa de 2.000 corredors a Andorra, i no mencionar el que realment ha destrossat les muntanyes d'Andorra és ser molt curt de vista. Les pistes d'esquí si que provoquen erosió, talen els boscos, deixen restes de senyalització, deixalles, construeixen edificis a on els rota... Això si que és una "utilització mercantil de la muntanya que, justificada com a activitat esportiva, només té en compte el retorn econòmic".
Esteu veient la palla a l'ull dels runners, i ignorant la biga que són les estacions d'esquí!
El més important d'aquest escrit és que gairebé tothom està d'acord en que s'ha de preservar i cuidqar el medi ambient. Està clar que molts runners (la majoria) s'estimen el medi i la muntanya, però també està clar que les curses multitudinàries destrosen molt tot alló per on pasen.
RespondreTant de bó ens mentalitzem tots dels problemes que es deriven no tan sols de les curses multitudinàries, sinó també dels possibles impactes de teleférics, aeroports i heliports innecessaris que obliguen a vendre el principal capital del pàís: EL MEDI NATURAL.