Foc i lloc

Una legislatura clau per a Andorra

Estem convençuts que el Govern actuarà de forma cohesionada i corresponsable

Creat:

Actualitzat:

Després de la constitució del Consell General, i amb l’elecció de Xavier Espot com a cap de Govern i la presa de possessió dels ministres que l’acompanyaran els pròxims quatre anys, arrenca una nova legislatura que serà clau per a Andorra i el seu encaix amb l’entorn europeu. És evident, però, que no tots els reptes que encarem com a país tenen a veure amb la definició de la política exterior: la consolidació d’un model econòmic obert i competitiu i l’aposta per polítiques socials inclusives i igualitàries vertebren els eixos principals de l’acció de govern. Un Govern que, fruit del pacte, representa una àmplia majoria de la ciutadania i que, de fet, vol tenir-la en compte en el seu conjunt al llarg de tota la legislatura, no només com a destinatària de les polítiques públiques, sinó també, i molt especialment, mitjançant la implementació de nous mecanismes de participació.

El nou Govern, igual que els anteriors governs, és el Govern d’Andorra –de tot Andorra– en el seu sentit més ampli: perquè un cop configurat, l’origen polític dels seus membres esdevé irrellevant i, sobretot, perquè el seu interès no és altre que el bé comú. Els demòcrates estem convençuts que el Govern actuarà de forma cohesionada i corresponsable, amb uns objectius clars i que es troben definits a l’acord assolit conjuntament amb Liberals d’Andorra i Ciutadans Compromesos.

En aquest context, la pluralitat de la societat andorrana, una pluralitat que es va manifestar a les urnes el 7 d’abril passat, ha d’expressar-se al Consell General, seu per excel·lència del debat i la reflexió política. Des del grup parlamentari demòcrata ens comprometem a cercar amplis consensos, més enllà de les dues forces amb qui hem pactat, en aquells temes que són cabdals per a Andorra: l’eventual acord d’associació amb la Unió Europea, però també el sistema públic de salut i les pensions de jubi­lació.

Com a consellers generals, som molt conscients del deure que hem assumit i de la nostra responsabilitat envers els ciutadans que ens han fet confiança. Aquests quatre anys que venen vetllarem perquè la tasca legislativa acompanyi el progrés del país i impulsarem i controlarem l’acció del Govern des de la lleialtat institucional, sempre al servei d’Andorra.

tracking