x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
La seca, la meca i...

Menjar de veritat

Actualitzada 27/05/2019 a les 07:08
Diuen les males llengües que tot és comestible si ho talles prou petit. Aquesta, si més no, és la màxima d’aquells que creuen que el futur de l’alimentació humana passa pels insectes, les algues i altres menges, més o menys de moda, però no gens apetitoses pels nostres paladars tradicionals. Mai com ara hem parlat tant de nutrició, ni mai hem menjat tan malament. Hem sortit de la cuina per entrar al despatx de la dietista, hem buscat barretes, polsims i preparats de tota mena per no haver de mastegar una poma, hem vist com els capricis del Nadal o dels aniversaris de quan érem petits són el pa de cada dia. Un pa, per cert, cada cop més adulterat, hibridat i amb regust de goma. Omplim la nevera de productes baixos en greixos, begudes gasoses amb edulcorants i plats precuinats. I ens queixem que els préssecs ja no tenen gust de res, mentre assaborim una deconstrucció caríssima de pa amb tomàquet de disseny. Com tot pèndul que va, n’hi ha un altre que torna: en contraposició a la publicitat de la indústria alimentària, apareixen els il·luminats pel menjar sa. Els que esmorzen un suc verd, eliminen –perquè sí- el gluten de la dieta i brinden amb kombutxa. Només cal fer un cop d’ull a les xarxes per veure que són legió, a risc d’oblidar que la kale no és millor que la col, i negant l’evidència que la quinoa és més insípida que una samarreta. Més enllà, el reducte: els que aposten per idees tant subversives com reduir el consum de carn, buscar ous de qualitat i omplir el cistell de fruita i verdura. Al final, tampoc hauria de ser tan complicat, però és clar, això no ven.
  • #2 Quines coses....
    (27/05/19 13:43)

    Fàcil d'entendre,primer ens enverinen amb aliments processats i després ens envien amb Déu amb els medicaments que 'curen', en fi, és que s'obstinen que som massa,coses del control demogràfic.

    Respondre
  • #1 Àngels Codina
    (27/05/19 12:14)

    Tens raó Noemí, avui dia tot pervertit pel negoci. El sentit comú absent. Tenim la sort de viure en un lloc privilegiat pel que fa als bons aliments, i sucumbir al marketing de productes aliens amb l'excusa de "saludables", com si els productes autòctons en fóssim Menos. Quan la norma més bàsica és menjar el que es propi de la zona i de la temporada i menys floritures fruit del marketing global, que acaba sent del tot insalubre i d'efectes Perversos, ja que parles per ex. de la quinta amb aquesta moda l'únic que hem aconseguit és arruïnar als indígenes de les zones autòctones (els explotadors globals han desfet l'equilibri) i, de retruc, els pagesos d'apropar que cultiven els cereals propis de la mediterránea, perquè els explotadors globals han desviat el consum, i els consumidors, de fàcil contestar,saltant-se una de les normes aludidos bàsiques. Tot per seguir cegament les "modes i cants de sirena" interessats i sense criteri...i finalment "experts" que poc se'n saben.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts