x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

D'Acord 2.0

Actualitzada 19/05/2019 a les 07:15
En tots els àmbits de la vida, quan dos individus, dues organitzacions es posen d’acord, acostumen a establir lligams per assolir un objectiu i fer madurar els seus interessos comuns tancant un conveni. El pacte del d’Acord 1.0 ja era allunyat de la cosa natural, un assumpte que els profans estem anant entenent, tot i que a alguns els costarà de digerir. El pacte era evidentment agosarat, lícit i també tàctic. Confesso que l’objectiu recercat va fructificar, bàsicament pels interessos d’una sola banda, però. Cal esmentar, si volem ser honestos, que aquest acostament tenia data de caducitat, un termini que s’esgotava la mateixa nit electoral. Els liberals van ser pragmàtics i aquest idil·li de poc menys d’una mensualitat es va trencar a trossos. Els socialistes volien creure en una renovació contractual tàcita que els portaria coll avall, per uns camins plàcids, fins al desembre d’enguany. Entenc que van pecar d’excés de romanticisme perquè un ligue acostuma a ser interessat, de curta volada i no vol obligacions més que les necessàries.
En aquest ecosistema ferotge i aprofitant la por escènica del candidat cap de llista més votat, que fugia escapolint-se de formar un govern en minoria, els liberals, tot i assolint dos consellers amb els vots majoritàriament socialistes, no es van tallar ni un pèl endreçant un d’Acord 2.0 amb els Demòcrates. Sí senyor, amb dos...! Diuen que no van enganyar a ningú i jo ho dubto. La duresa del contingut dels debats revisant les hemeroteques recents ho contradiu. Algun editorial elogia el tacticisme liberal elevant el mètode a un rang top. Fins i tot interessadament, hi ha qui compara programes dins del d’Acord 2.0 i curiosament justifiquen coincidències calcades. Per mi, aquesta decisió determinant ha fulminat tots els codis ètics de conducta política. Penso que no tot s’hi val. Llastimosament, veig que no deixa de ser teatre, una commedia dell’arte.
  • #5 Pere
    (19/05/19 20:57)

    Eduard López Mirmi va dir..
    Eeeep!.Que aquí som varis els Peres i no tinc res a veure, ni comparteixo les paraules, d'en Pere del segon comentari.
    No conec personalment en Lopez-Mirmi, però si el coneixia el meu pare, que també era arquitecte i havia estat tècnic de la mútua d'aiguaes a Escaldes als 80. Tinc un bon concepte de l'Eduard, llegeixo els seus escrits i se que és un bon professional.
    Ho havia de deixar clar.
    Bon vespre a tothom!.

    Respondre
  • #4 Eduard López Mirmi
    (19/05/19 12:47)

    Pere va dir..
    No t'ho pots ni imaginar, ja ja ja! Gràcies pels teus super consells, gràcies per comentar! See you!

    Respondre
  • #3 Toni
    (19/05/19 08:46)

    Era com una UTE (Unio temporal d'empreses) per una obra civil important, aqui eren 2 partits i l'obra eran les eleccions. Acabada l”obra cada part torna al seu dia a dia.

    Respondre
  • #2 Pere
    (19/05/19 08:16)

    Eduard teatre son els teus escrits !!!!
    Tens molta enveja , ara diràs que no , però si tens molta.
    Cuida't del aigua !!!!

    Respondre
  • #1 Pere
    (19/05/19 07:48)

    És a dir, d'Acord ha estat una gran mentida, un engany a l'elector, que podríem qualificar de frau electoral?. Doncs si és així, tenim un govern il·legítim.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts