Les set claus

Espanya apujarà impostos

El Govern Espa­nyol té la int­enció d’apujar els impostos la pro­pera legislatura

Creat:

Actualitzat:

Europa està preocupada amb l’evolució de l’economia Espa-nyola, ja que a data d’avui encara presenta una taxa d’atur del 14,7%, i té moltes dificultats per presentar pressupostos equilibrats. Per aquest motiu demana al nou Govern que apliqui mesures d’ajustament per reduir els números vermells que presenta cada any.

Espanya ha presentat ininter-rompudament des del 2008 dèficits pressupostaris que oscil·len entre el 2,48% del PIB al 2018 i el 10,95% al 2009.

El nou Govern que capitanejarà Pedro Sánchez ja ha informat Brussel·les de la intenció d’apujar els impostos tan bon punt sigui nomenat. L’únic dubte que queda a saber és quant els apujarà. Aquesta pregunta es respondrà en gran mesura quan es conegui la composició del nou govern.

La primera opció seria la d’un Govern Monocolor, que és el que actualment defensa el PSOE, i li permetria arribar a acords puntuals amb partits d’esquerres per apujar impostos i amb les forces de la dreta per fer certes reformes estructurals com ha passat a Portugal i Irlanda. La seva intenció és elevar la pressió Fiscal un 1,8% del PIB.

La segona opció, la preferida pels mercats, les empreses de l’IBEX i Moody’s, és una aliança amb Ciudadanos d’Albert Rivera, que podria mitigar la pujada dels impostos i centrar els canvis en reformes estructurals. S’estima que l’increment de la pressió fiscal es podria quedar a mig camí, al voltant de l’1% del PIB.

La tercera opció seria la d’un Govern PSOE – Podemos, en la qual la entrada d’aquest partit al govern portaria a incrementar la pressió fiscal fins a 3,2% PIB.

En qualsevol dels escenaris l’impost de societats seria el principal afectat per aquesta pujada d’impostos així com la reducció dels beneficis dels que gaudeixen SICAVS, SOCIMIS i ETVE’s.

Aquest es un tema al qual hem d’estar sempre atents perquè ja sabem que els canvis que afecten els nostres veïns sempre ens acaben afectant ja sigui de forma positiva o negativa.

tracking