x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Pactes per governar

Actualitzada 03/05/2019 a les 21:30
    Marc Magallon
Al nostre país, no tenim per costum haver de negociar amb ningú per poder manar. El sistema electoral està fet de tal manera que es fa difícil no arribar a obtenir majories absolutes. En aquests darrers comicis, per sort, aquest fet no s’ha donat. La força més votada no ha arribat a obtenir els escons suficients per a poder manar amb majoria. Això implica que haurà d’asseure’s amb altres forces polítiques per a poder governar “plàcidament” al llarg de la propera legislatura. El panorama polític si fem una lectura dels resultats del dia 7 d’abril ens ha deixat dues forces clarament per sobre de les altres i dues altres forces en un segon pla que intentaran fer-se escoltar. Curiosament, però, les dues forces minoritàries han obtingut els escons necessaris perquè la formació amb més suports, en aquest cas DA, pugués gaudir d’una majoria en cas de pacte. Per contra, la segona formació, en aquest cas PS, necessitaria el suport d’ambdues forces minoritàries per aspirar a governar.
S’inicien les negociacions per formar el Govern. El PS haurà de lidiar com a mínim amb dues formacions i DA ho haurà de fer tan sols amb una. Cap de les opcions es pot descartar a hores d’ara. Tot i que matemàticament parlant és evident que la formació més votada surt amb cert avantatge. Cal que els ciutadans estiguem satisfets de poder tenir més d’una opció i siguem conscients que la ciutadania aquest cop, sembla que estarà més ben representada. Considerant que l’objectiu prioritari per a tots és el bé pel país i que els interessos de futur i prosperitat de la formació política a la qual puguem estar vinculats passa en segon lloc, caldrà ser prou responsables i honestos per no interposar els interessos secundaris o personals als reals interessos d’Estat a fi i efecte de posar Andorra en el lloc que es mereix i mereixen els Andorrans i ciutadans. Segurament no serà gens fàcil i amb tota seguretat ingrat. Tot sigui pel bé d’Andorra.
Etiquetes
  • #11 Marta
    (04/05/19 22:26)

    Benlloch va dir..
    Penso com tu, del Gallardo i del Costa era d'esperar qualsevol cosa per una cadira. Però del Marc no m'ho hagués pensat mai, molt decepcionada amb tu Marc

    Respondre
  • #10 Benlloch
    (04/05/19 21:49)

    Mai hauria pogut pensar que fos  capaç de tanta hipocresia,cosa que si era d'esperar dels seus caps de llista,Gallardón i Costa.tot plegat fa fàstic.

    Respondre
  • #9 Marga
    (04/05/19 19:45)

    Com diuen, tot el peix ja està venut.

    Respondre
  • #8 Miquel
    (04/05/19 18:41)

    És increïble que puguis ser tan cínic. Però amb el temps ja vuerem quines cadiretes us donen i ho entendrem tot. M'equivoco?

    Respondre
  • #7 Lluís
    (04/05/19 18:11)

    Felicitats Marc per l'article no podem aturar el país !!! Ja està tot prou delicat.
    Espero que entre tots feu el millor govern de la història , es lo qus Andorra vol , sense majories .
    Endevant 

    Respondre
  • #6 Maria
    (04/05/19 17:29)

    d'Acord era un pacte antinatural. El marc magallon ha traicionat inclós a la seva companya de viatge politic, la Rosa Gili. PS sense dos consellers generals. Teniu el que us mereixeu

    Respondre
  • #5 Pere
    (04/05/19 16:41)

    Pregonar i fer la contrària. Era d'esperar.
    Continueu demanant el vot, continueu...

    Respondre
  • #4 No et justifiquis
    (04/05/19 16:10)

    Us hem votat i ens heu enganyat. No intentis justificar l'injustificable. No us votarem més!

    Respondre
  • #3 Josep
    (04/05/19 10:39)

    Marc ens heu enredat i aneu de la maneta de DA. No tornis a demanar-nos el vot. No cal que justifiquis l'injustificable.

    Respondre
  • #2 Venuts
    (04/05/19 09:43)

    La política s'ha convertit en mercenaris venuts al millor postor per tenir cualsevol opciò de cadira, aquesta política no representa als votants.

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts