Creat:

Actualitzat:

Segons la Taula d’entitats del tercer sector social de Catalunya, la rendició de comptes de les ONG està adquirint molta importància. Però, a què ens referim quan parlem de rendició de comptes? Sovint ens pensem que és quadrar els comptes anuals, però el concepte va més enllà i inclou, entre altres, aspectes com els valors de l’entitat, la gestió de l’equip, l’impacte de les seves activitats... I aquest darrer no és sempre fàcil de mesurar. Però fem aquest exercici de manera quantitativa. I podem dir que l’impacte que Unicef Andorra va tenir el 2018 va ser de 129.677. I què vol dir aquest número? Són els infants i adults que s’han beneficiat o han participat en algunes de les activitats que s’han realitzat.

A la República del Congo, 1.266 infants escolaritzats, 90 càrrecs formats en drets, 950 adults i infants tractats pels serveis de salut mòbils i 1.514 infants registrats. Al Bhutan, 650 infants amb discapacitat amb accés a educació inclusiva, 100 infants amb discapacitat auditiva aprenen el llenguatge de signes, ampliada a 18 la xarxa d’escoles inclusives i 140 formadors, professors i tècnics han rebut formació en educació inclusiva de qualitat. A la República Centreafricana, 913 menors alliberats de grups armats que han rebut suport psicosocial, 900 més estan en fase d’identificació, 756 s’han beneficiat de mesures de reintegració socioeconòmica, 224 menors víctimes d’incidents de violació greu dels seus drets que han rebut seguiment i suport, i 121.514 infants que han participat en activitats recreatives en 97 centres d’atenció a la infància en situació de conflicte i postconflicte. I a Andorra, 600 infants han intervingut en tallers sobre participació, 15 en la Setmana de la infància, centrada en l’abús infantil, i 45 en els tallers sobre l’ODS 1, Sans sense gana.

Però per tenir un impacte real hem de continuar treballant perquè el nostre impacte sigui també qualitatiu i no ens aturarem.

tracking