x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Ciclistes

Actualitzada 15/04/2019 a les 06:51
Avui és el dia internacional del ciclista. Molt ha plogut des que al segle XV Leonardo da Vinci –sí, això també ho va inventar el– va dissenyar un giny amb dues rodes, un seient i dos pedals. I des d’aleshores no han fet més que multiplicar-se i omplir els carrers i camins de carrils bici i els titulars dels diaris d’accidents i atropellaments. Vivim en un país en què rendim culte al cotxe. Qui més qui menys, quan fem divuit anys –i 16– correm a passar el permís de conduir, i –els que poden– es compren un vehicle amb motor que és el paradigma de la llibertat individual- tothom ho sap, que pagar multes, aparcament, benzina i assegurances és el preu de la llibertat-. I així, ben calçats, ens agrada exercir de conductors impacients, a les moltes cues d’entrada i sortida del país, concebudes com un atractiu turístic més i com un peatge de la modernitat. Per això vull parar esment al dia del ciclista. No tant en el vessant esportiu, turística o de la sostenibilitat, que també, sinó sobretot, com a concepte. Reivindicar la necessitat de repensar els espais urbans. En com m’agradaria que fóssim capaços de construir i dissenyar les ciutats a la nostra mida, la humana. Perquè els espais, abans que urbans són socials, i han de poder ser compartits i han de ser fets a mida de qui més ho necessita, no només de qui té pressa. Entre tots hem de fer entendre als conductors que la carretera no és només seva. Que uns i altres tenim normes que ens han de servir per conviure i que tots hauríem de poder desplaçar-nos lliurement sense risc. Els vianants també. Però aquesta ja és una altra història.
  • #5 Núria
    (19/04/19 12:08)

    Normalment, estic sempre d'acord amb el que escriu la Noemí ja que utilitza el sentit comú i aquest no sol fallar. Respecto els ciclistes que em trobo entre Puigcerdà i Andorra. No tinc problema per reduir la marxa tanta estona com faci falta. Però dintre dels 3 o 4 túnels que hi ha al trajecte, molts d'ells es fan totalment invisibles ja que no porten reflectants ni roba clara. Ciclistes, siusplau, vestiu-vos de manera ben visible que hi teniu massa a perdre.

    Respondre
  • #4 The pointer
    (16/04/19 10:37)

    Crec que les vies andorranes no són amables amb els ciutadans. Per entendre'n's crec que és perillós l'ús de les bicicletes a tot el Principat. Existeix un ús desproporcionat del senyal de tràfic que posa en un estat sobre alerta a tot el que hi transita. M'encantaria pensar que tots hi cabem en una via però no és així i en el nostre país, menys.

    Respondre
  • #3 Jo
    (15/04/19 21:25)

    Totalment d'acord, sóc usuària de la bicicleta com a transport per anar a treballar i si la gent que viu pel centre si acostumés, les coses canviarien molt, així que animo a tothom a canviar el seu mitjà de transport.
    La bicicleta només t'aporta que beneficis, al matí arribes actiu a la feina i a la tarda et desembories dels maledecaps del dia, a mes fas una mica d'exercici i no contamines

    Respondre
  • #2 Bici
    (15/04/19 10:06)

    Noemi !! Si vius a Pal i treballes a Andorra la Vella, m'agradaria saber si acceptaries, tú, de fer aquest camí amb bici dos cops al dia ! De baixada potser si, però de pujada !!! 

    Respondre
  • #1 Co2
    (15/04/19 08:27)

    Andorra capital hauria de ser totalment de vianants, hauria d'estar prohibit que circulessin cotxes, tal com succeeix a Pontevedra des de fa 19 anys, per això hauríem habilitar pàrquings gegants als afores, prop de l'Estadi Nacional i utilitzar tren aeri o autobusos elèctrics, però a Govern no li interessa, hi ha massa interessos amb els impostos afegits al combustible i altres interessos relacionats amb els concessionaris d'automòbils, seguirem llavors amb la vella fórmula fins que reventem o morim de càncer per la contaminació galopant.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts