Foc i lloc

5.445 gràcies

La ciutadania ha manifestat una clara voluntat de canvi castigant DA

Creat:

Actualitzat:

Diumenge passat Andorra va celebrar les eleccions generals. Amb els dies passats, vull aprofitar aquest espai per fer certes reflexions que considero escaients entorn d’una jornada que ha marcat el futur del nostre país.

En primer lloc, voldria donar les gràcies a totes les persones que, a l’hora de dipositar el seu vot, van fer confiança al projecte presentat pel Partit Socialdemòcrata. Van ser, en llista nacional, un total de 5.445 electors, xifra de la qual, penso, ens hem de sentir molt orgullosos. Representa gairebé 2.000 suports més que els rebuts l’any 2015 i, per tant, passem d’un 24% a gairebé un 31% dels vots, fet que ens situa com a segona força política i la principal alternativa de Govern.

Sense cap mena de dubte, queda clar que la nostra proposta, la de fer una Andorra per a tothom, ha estat molt ben valorada per la ciutadania, que li ha donat un ampli suport a les urnes. També, entenc, es tracta d’un reconeixement a la tasca feta aquests darrers quatre anys des de l’oposició al Consell General, no sempre senzilla en disposar, malgrat haver obtingut el 2015 el 24% dels vots, únicament tres parlamentaris.

Un altre punt important és que la fórmula de d’Acord ha funcionat. Les llistes conjuntes entre el PS i Liberals han permès una victòria amb l’important significat polític com l’aconseguida a Escaldes-Engordany, i també assolir els dos escons en disputa a la capital. A més, hem estat molt a prop d’assolir el triomf a Ordino i Encamp –prop d’una cinquantena de vots de diferència a totes dues parroquials–.

Dels resultats de diumenge passat es manifesta de forma clara una voluntat de canvi. Una gran majoria dels ciutadans van optar a l’hora de votar per diferents opcions polítiques, girant l’esquena als taronja, que han quedat únicament amb onze parlamentaris.

Per primer cop en vuit anys ens trobem amb un Consell General sense majories absolutes, fet que genera un escenari molt obert. Des del PS recollim aquesta voluntat majoritària de canvi i volem fer realitat el mandat que ens han donat els nostres electors per fer una Andorra per a tothom. Hi comencem a treballar amb totes les forces.

tracking