Creat:

Actualitzat:

Diumenge tots els andorrans i andorranes vam tenir una cita amb les urnes per triar els nostres representants, que seran els que governaran el país els propers quatre anys.

Siguin qui siguin els escollits, des d’aquí aprofito per felicitar-los i animar-los, ja que la tasca que tenen per endavant és tan immensa com important per al futur de tos els que vivim a les Valls d’Andorra.

Els principals reptes que haurà d’afrontar el nou Govern en el vessant econòmic són els següents:

Continuar el procés de canvi que la nostra economia ha experimentat en els darrers 10 anys, en què els andorrans hem impulsat un canvi en el nostre model social i econòmic de país, dotant-nos d’un model fiscal internacional i que ens ha servit per trobar l’encaix entre el que necessitàvem com a país i el que ens demanava la comunitat internacional.

Encarar la negociació per a l’acord d’associació amb la Unió Europea amb les idees clares i continuar buscant aquest difícil encaix entre el que el país necessita i el que demana la Unió Europea.

Continuar el procés de diversificació de la nostra economia tenint en compte que el sector financer seguirà sent important, però serà més petit.

Facilitar el procés de transformació que estan duent a terme els sectors turístic i comercial, i afrontar un repte per compartir amb tots els països europeus, la reforma de les pensions.

En la meva opinió, el futur d’Andorra se sustentarà en quatre pilars bàsics que el nou Govern haurà de potenciar, seguretat i qualitat de vida sostenible per a tota la societat, model econòmic i fiscal competitiu, turisme ecològic i poc tradicional amb alt valor afegit als nostres clients i un nou model per al sector comercial que el permeti competir amb les noves regles del segle XXI.

Els reptes que afronta el nou Govern i les decisions que prengui definiran una nova etapa que ha de portar Andorra al model econòmic de la propera dècada.

* Vladimir Fernández Armengol, Soci Crowe

tracking