Foc i lloc

Les ulleres de visió nocturna

Fa pocs dies que Heliand s’ha venut l’helicòpter que el SAAS va equipar amb unes ulleres de visió nocturna

Creat:

Actualitzat:

Al juliol del 2016 vaig fer una demanda d’informació per disposar de la informació relativa al fet que el SAAS havia fet una compra de dues ulleres de visió nocturna per poder equipar l’helicòpter i així poder fer trasllats de malalts fora d’Andorra a les nits.

Sense posar en dubte la seva necessitat, vaig expressar que semblava poc raonable que el SAAS hagués d’afrontar una despesa d’aquesta magnitud, recordant que no disposava d’un helicòpter de propietat, sinó que aquest transport es duia a terme sota un contracte de prestació de serveis.

En l’informe relatiu a la contractació directa de l’adquisició de dues ulleres de visió nocturna per a l’helicòpter que se’m va facilitar, cal destacar dues coses, que el finançament del dispositiu es faria pràcticament al 50% entre el SAAS i Heliand; i que un cop finalitzada la vigència del contracte citat, les ulleres serien retronades al SAAS.

Vist per les informacions públiques que Heliand s’ha venut l’helicòpter que duia les ulleres, em faig diverses preguntes.

Realment s’ha venut les ulleres de visió nocturna? O bé aquestes han estat retornades al SAAS? En el cas que haguessin estat retornades al SAAS, es podran utilitzar per a un altre helicòpter?.

Si en aquell moment es va argumentar aquesta despesa per la necessitat de cobrir les demandes assistencials de trasllat de pacients durant la nit, com es faran ara els trasllats nocturns?

Aleshores ja vaig argumentar la meva sorpresa que des de l’administració pública s’equipés un equipament privat a través d’un contracte de prestació.

En la meva opinió, les empreses prestadores de serveis haurien de comprar els dispositius necessaris per poder oferir la prestació amb les millors condicions, i en el contracte de subministrament s’hauria de revisar el preu que s’ha d’abonar pel lloguer i pagar-ne la part proporcional.

Les dotacions pressupostàries hi són per poder fer front a les necessitats de l’administració i oferir els serveis que els ciutadans requereixen. Aquestes ulleres són importants, de ben segur que han salvat vides, per tant espero que se segueixi donant un servei necessari i important per als nostres ciutadans com han estat els trasllats nocturns amb helicòpter.

tracking