Paraula i vida

Transfiguració... política i bé social

Qui té el cor ple de fanatismes i ressentiments mai aportarà dinamisme i criteris positius al seu entorn

Creat:

Actualitzat:

No n'hi ha prou amb els projectes dels partits polítics.

Calen persones amb actitud positiva

Acabem de celebrar la festa de la Constitució i properament serem convocats a les urnes. Dos moments per revifar l'esperit ciutadà. Vivim un moment històric i cal que hi hagi persones que decideixen les estratègies a seguir per avançar vers una societat més desenvolupada. Si passats els anys no hem avançat, serà, en definitiva, per la nostra passivitat o per la manca d'audàcia per afrontar els conflictes.

En aquestes circumstàncies, llegim aquest diumenge l'evangeli de la Transfiguració de Jesús. A algú li pot semblar escapisme o evasió de la realitat. Una acusació als creients que en alguns cercles ha sovintejat. Tanmateix, és una escena particularment significativa.

En la societat, no n'hi ha prou amb els projectes dels partits polítics. Calen persones amb actituds positives.

Qui té el cor ple de fanatismes i ressentiments, mai aportarà dinamisme i criteris positius al seu entorn. La persona que en el seu cor alimenta l'odi i l'esperit de revenja, no sumarà res que ajudi a construir una societat sana i creativa.

Només qui viu en pau amb ell mateix i amb els altres, pot obrir camins de pacificació i de creixement. Només qui alimenta en el seu interior un esperit de respecte i de tolerància pot afavorir un clima de diàleg i recerca d'entesa mútua.

Cosa semblant passa amb la veritat. Qui cerca obtusament els seus interessos no aportarà llum ni objectivitat als conflictes. El qui no cerca la veritat en el seu propi cor, fàcilment cau en visions apassionades. L'home de cor sincer aporta i exigeix veritat en les disputes. I, que la veritat sigui buscada i respectada per tots com a camí ineludible envers la pau i el creixement dels ciutadans.

Per altra part, dones i homes lliures podran alliberar la nostra societat de la passivitat. Persones amb llibertat per autocriticar-se primer, abans d'exigir a les institucions. Són elles les que poden obrir camins nous, sense tancar-se en posicionaments aferrissats, Persones amb llibertat i coratge que per sobre de personalismes, cerquin el bé real i possible del nostre poble i siguin capaces de trobar camins de diàleg honest, intentant sempre arribar a enteses i acords.

tracking