x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

La nostra sanitat

Últimament he pogut seguir determi-na­des notícies que han generat molt debat al voltant de la nostra sanitat.
Actualitzada 21/01/2019 a les 07:05
    Silvia Bonet
Massa sovint es posa en qüestió la qualitat del nostre sistema sanitari per casos puntuals quan les enquestes de satisfacció dels usuaris demostren l’alta valoració que la sanitat mereix a la ciutadania. El grau de satisfacció de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell pel que fa a la seva estada hospitalària o a la d'un familiar s’ha situat en un 8,67 sobre 10 el 2017.
Sent així les coses, per què el nostre model sanitari i els professionals es troben sotmesos des de fa anys a la crítica permanent?

Els professionals que treballen en un sistema sanitari com el nostre sempre es troben en una situació més complexa que els que treballen en grans ciutats amb hospitals de tercer nivell, en què la possibilitat de disposar de l’última tecnologia, tendències i investigacions fan que la seva pràctica es realitzi en un context diferent.
Em sap molt greu quan es parla malament del nostre sistema sanitari o dels nostres professionals. Entre tots, han col·laborat perquè Andorra disposi d’un sistema sanitari de molta qualitat.

Perquè crec fermament que tenim uns grans professionals, que dia rere dia demostren la seva vàlua, la seva capacitat per donar la millor resposta, tractament o cura als usuaris del sistema sanitari i exerceixin la seva professió amb rigor i honestedat.
Moltes vegades, amb un entorn gens fàcil, inclús hostil, amb situacions molt dures, en què, tot i la dificultat, són capaços d’estar a l’altura i oferir el millor d’ells mateixos.

L’esforç que cal fer per mantenir-se en l’actualitat de les noves tècniques i tractaments, disposar del temps per poder fer la formació continuada necessària i imprescindible genera un esforç addicional que cal valorar.
Els i les professionals de la salut són el pilar fonamental de la sanitat pública a Andorra. La millor manera de reconèixer la seva gran tasca és valorar-los, permetre que siguin els impulsors de la innovació i la recerca, amb el compromís de potenciar els coneixements professionals amb la formació continuada i avaluant periòdicament les competències professionals.

La bondat d’un sistema sanitari públic es valora en funció de l’acceptació que té entre els ciutadans, dels seus resultats en salut i dels recursos que consumeix.
Etiquetes
  • #1 El negoci de la salut
    (21/01/19 09:43)

    El sistema de Salut i prestació de Jubilacions és objecte de persecució implacable per les forces polítiques i econòmiques que pretenen privatitzar aquest servei, el mateix va passar a Espanya i està passant a tot Europa.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts