Les set claus

Any nou, vida nova!

En alguns països no es tria nom per als bebès per si no sobreviuen al primer dia

Creat:

Actualitzat:

Any nou, vida nova! L’època de canvi d’any sol ser un moment de reflexió, de parar-nos a pensar en els millors moments i en aquells no tan bons, de fer balanç del que s’ha aconseguit i del que se’ns ha quedat al calaix i de renovar propòsits i fer noves resolucions.

Se suposa que un nou any porta noves oportunitats, noves metes, nous desitjos i nous anhels. Alguns potser voldrem fer més esport, d’altres deixar de fumar, alguns desitjarem tenir millor salut o, per què no?, canviar de feina, llegir més o estar més amb els amics i la família. Per a aquells que han estat pares i mares (s’estima que el primer dia de l’any van néixer més de 395.000 bebès), segur que el que més volen és que els seus petits Antoni, William, Oliver, o les seves menudes Hana, Emma, Diana, creixin sans, que mengin bé i dormin plàcidament, i que a mesura que van passant els dies, els mesos, els anys, puguin fer molts amics, jugar, aprendre, estimar i acomplir tots els seus somnis, que tinguin l’oportunitat de viure la seva vida.

Malauradament, milers d’aquests nous pares i mares no veuran com els seus bebès sobreviuen al primer dia de vida o el primer mes. Cada any, prop d’un milió de nadons moren el mateix dia que neixen, i 2,5 milions en el primer mes de vida. La majoria per causes que es poden prevenir, com el naixement prematur, les complicacions durant el part i les infeccions, com la pneumònia.

Avui en dia, però, podem fer canviar aquestes xifres. Si els hospitals i centres de salut tinguessin un subministrament constant d’aigua potable i electricitat i el personal mèdic, degudament format, tingués disponibilitat de medicaments per prevenir i tractar les complicacions (com termòmetres, mantes tèrmiques, aparells manuals de ventilació per a nadons o vacunes), aquests nadons podrien sobreviure i tenir una oportunitat justa.

Que la nostra resolució per a quest any nou sigui ajudar a fer que més bebès sobrevisquin.

tracking