x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
paraula i vida

Nadal és a punt d'arribar

Maria, Elisabet i Joan ens faciliten unes bones pistes per a viure el Nadal
Actualitzada 23/12/2018 a les 07:00
Per la proximitat amb la festa de Nadal aquest quart diumenge d’Advent hauria d’ajudar-nos a intensificar la nostra preparació per a la gran festa del Naixement del Senyor. El dia vint-i-cinc de desembre ja el tenim a tocar i tot sembla que vagi apressant-se per celebrar un any més la festa de Nadal. Hem anat fent els preparatius oportuns, hem organitzat tot allò que preveiem fer en aquestes festes, hem buscat de distribuir el temps per compartir aquests dies amb la família i amb les nostres amistats.
Ens disposem a celebrar la festa del naixement de Jesús. El fragment de l’evangeli d’aquest dar­rer diumenge d’Advent, com també les altres dues lectures, ens ajuden a preparar-nos-hi perquè avui sentim la profecia de Miquees recordant que el Messies havia de néixer a Betlem i també per aquesta relativa immediatesa del naixement de Jesús quan veiem Maria visitant la seva parenta Elisabet en el moment que ambdues estan esperant el naixement del seu propi fill.

Aquesta contextualització ens hi ajuda però encara més les actituds dels personatges d’aquest fragment de l’Evangeli. Maria, Elisabet i Joan ens faciliten unes bones pistes per a viure el Nadal. Quines podríem destacar d’aquest text bíblic de la visitació? Doncs l’actitud de servei, de disponibilitat, de solidaritat de Maria perquè no tan sols s’adona de la situació en la qual es troba la seva parenta Isabel sinó que a més actua, es mobilitza, va a ajudar-la. Nadal també ens convida a continuar tenint els ulls oberts a les necessitats dels altres i després de conèixer-les cal actuar amb promptitud com Maria.
D’Isabel aprenem la humilitat. Quan es troba amb Maria ella li diu: “Qui soc jo perquè la mare del meu Senyor vingui a visitar-me?” Ella reconeix la grandesa no tan sols de Maria sinó sobretot de l’Infant que ha de néixer d’ella. Qui soc jo perquè tot un Déu vingui al meu encontre?, ens podríem preguntar en aquests dies de Nadal. Déu mateix, naixent de la Verge Maria, què voldrà compartir amb mi? Què descobriré aquest Nadal?

També Joan ens ensenya a sentir la presència de Crist. Ens diu l’evangeli que ell saltà d’entusiasme dins les entranyes d’Isabel quan Maria la saludà. Joan, en aquell moment, no va veure Jesús amb els seus ulls però va sentir la presència de Crist i, encara més, se n’alegrà. És un ensenyament que ens deixa Joan per aquest Nadal: saber créixer en sensibilitat per descobrir la presència de Crist també entre nosaltres. Tampoc els nostres ulls no veuran la persona de Crist. Tindrem oportunitat de veure moltes representacions del seu naixement que ens evocaran el fet històric del seu naixement, però Ell és el Déu amb nosaltres, no únicament un Déu que va venir, sinó un Déu que ve al nostre món i al nostre encontre. Que el sapiguem sentir ben a prop nostre per a celebrar un Bon Nadal.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts