Foc i lloc

Buscar solucions

Hi ha àmbits en els quals l’acció d’un govern té un abast limitat

Creat:

Actualitzat:

Dilluns passat vam ser testimonis del clam de ciutadans i ciutadanes d’aquest país en contra de situacions certament injustes que tots compartim juntament, amb aspectes directament vinculats a lleis impulsades per Demòcrates per Andor­ra.

Estar sempre a disposició de les persones, en qualsevol circumstància i moment, ha estat sempre la clau dels servidors públics per actuar d’acord amb les expectatives dipositades per la gent, però també per explicar, cara a cara, quines eren les expectatives que tenia el projecte polític que es defensava.

Amb decisions més o menys encertades, allò que és procura, com a persones al servei de les persones, és actuar pensant que s’han de donar solucions al dia a dia, però també a establir les bases de projectes a més llarg termini. Preparar, avui, el camí per poder fer els passos necessaris, demà, amb el mínim d’obstacles possibles per tots i totes.

Aquest ha estat l’esperit de les reformes que s’han desenvolupat durant aquests darrers vuit anys i que s’han anat fent sortejant una conjuntura econòmica que ens ha portat a situacions molt difícils que s’han aconseguit superar amb l’esforç de tothom. Andorra ha fet un salt endavant molt important i compta amb els elements necessaris per afrontar els canvis que ens imposen els nous temps.

Més enllà d’això, hem de ser conscients que hi ha situacions sobre les quals no s’han pogut trobar solucions, no per falta de voluntat, sinó perquè l’acció política i les polítiques públiques no tenen l’efecte d’immediatesa que es voldria i que els ciutadans i ciutadanes demanen, amb tot el dret i raó del món. I també hem de ser conscients d’un altre fet: que hi ha àmbits en els quals l’acció d’un govern té un abast limitat i que requereix d’altres actors que s’hi impliquin i posin de la seva part.

Defugint, com sempre, de les respostes simplistes sobre les quals es basa el populisme, s’ha de continuar treballant, aportant totes aquelles mesures que calgui, per millorar aquelles situacions que els ciutadans i ciutadanes reclamen.

tracking