Creat:

Actualitzat:

Un dels grans secrets per aconseguir una vida plena i feliç, consisteix a estimar la feina que fas.

El comú denominador de les persones amb més èxit de la història, tant a l’àmbit personal com al professional, és l’amor i passió per la seva feina. Vera John-Steiner (1930-2017), professora de psicologia cognitiva, va entrevistar cent persones creatives, d’èxit personal i professional, i va descobrir que el factor comú que les unia era una passió desenfrenada per la seva feina.

Fa algun temps vaig llegir un interessant relat: un metge va rebre la visita d’un pacient que li va referir el seu estat de torbació moral. El metge, que no n’entenia de malalties de l’ànima, va creure que es tractava d’un cas de neurastènia i li va aconsellar bon aliment i distracció. Del primer no me’n falta, va dir el malalt. Doncs no és res més que qüestió de distracció, va afirmar el metge, molt segur de la seva ciència. Li va aconsellar acudir a les funcions del pallasso Garrick, ningú pot estar trist davant d’ell, va dir. Senyor, aquest remei no serveix per a mi –va replicar el malalt decebut–, perquè jo mateix sóc Garrick. Jo sóc aquest pallasso i he de mostrar-me alegre davant el públic per guanyar-me el pa, però això no em dóna felicitat.

“L’única forma de fer un treball genial, és estimar el que fas”, deia Steve Jobs. En el moment que no estimem el que fem, és com estar en una relació de parella que no ens omple però per no estar sols seguim. Pensa que només tenim una vida, la qual és curta i un 70 per cent d’ella la passarem treballant. Té sentit buscar, esforçar-nos i lluitar pel que de­-sitgem no? Altrament només estarem sobrevivint, deixant-nos portar per pagar els comptes.

I que t’agradi la teva feina va estretament unit al propòsit. Robin Sharma va sentenciar: “El propòsit és el motivador més poderós del món. El veritable secret de la passió és el propòsit”.

tracking