x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

'Gaslight'

Actualitzada 24/11/2018 a les 07:00
Veure el que no es veu, detectar els perifls psicològics que ens envolten, la subtilesa del maltractament oculta massa vegades casos que no surten a la llum. La lluita contra la violència de gènere és una lluita de tots i totes, i pot afectar homes i dones. A la nostra societat, però, encara hi ha massa arrelats costums i modes de viure fonamentats en la supremacia masculina. Si bé el maltractament físic és palpable ja que deixa evidències objectives, el psicològic és igual de destructiu i alhora invisible. Més encara si es tracta de l’anomenat Gaslight, nom que rememora el film de 1944 dirigit per George Cukor, amb Charles Boyer i Ingrid Bergman com a protagonistes. En aquesta thriller psicològic el marit manipula la seva dona fins a fer-li creure que imagina coses i que està embogint. Un maltractament difícil de veure fins i tot per la víctima que no és conscient de la situació que viu. Frases com “són invencions teves”, “estàs paranoica” o “ets una histèrica” que tant sovint sentim com a tòpics poden amagar un maltracte psicològic. En el fons minen l’autoestima i posen en dubte les pròpies conviccions subordinat-nos al pensament únic del subjecte domninant de la relació, que pot ocultar-se sota una aparença amable i educada. Ni fortes ni dèbils ni cultes o incultes, ni riques ni pobres, la violència de gènere pot arribar a tot­hom. No hi ha un estereotip de víctima ni un de botxí. Cal estar alerta amb els sensors ben connectats i denunciar qualsevol situació. Perquè no és un tema que puguem defugir, quan menys t’ho esperes pots tenir un maltractador al costat, camuflat en l’espessa boira de la jungla urbana.
  • #3 Ernest
    (24/11/18 18:54)

    Sembla que diguis que la violència de gènere pot afectar a homes i dones.

    Respondre
  • #2 kalasnikova
    (24/11/18 18:31)

    Ha ha ha!, de veritat creus que existeixen plans sofisticats "polítics-culturals"? Hahaha!, ara tinc present la cara del Trump, Casado i la Merkel mirant a la càmara per si era alguna broma,el Mariano que és possiblement el eslavon perdido d'alguna evolució paral.lela a la humana... Junquer, Alexis Tsipras.I sí, efectivament la humanitat se'n va a la merda. Però perdona no per una trama de conspiranoica mundial. Possiblement per estupidesa.
    Ara bé voler relacionar ni que sigui d'allò de passada de "defensa de la famíla "recordem heterosexual cristiana practicant fa mandra.El que desapareix és un dogma que creu que posseeix el made in del model estàndard (el norma coño!)

    Respondre
  • #1 l'Andorra del futur
    (24/11/18 10:53)

    Així és és progressisme, un sofisticat pla polític-cultural d'implementació i imposició de programes ideològics de gènere per modificar els comportaments morals de la societat andorrana. Tots els països de l'EU que van implantar des de fa 20 anys les lleis de gènere tenen un denominador comú, no hi ha "violència" però tampoc parelles, i molt menys fills, només queden persones individualitzades, solitàries i preses del sistema capitalista consumista.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts