x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

Angela Merkel diu adeu a la política

Se’n va a poc a poc però amb dignitat, com correspon a una líder política coherent però que darrerament ha estat molt criticada
Actualitzada 21/11/2018 a les 06:51
    manuel Cusachs
Angela Merkel, cancellera de la República Federal d’Alemanya, diu adeu a la política arran dels mals resultats a les eleccions regionals de Hessen. Amb ella la Unió Europea (UE) perd un dels líders més carismàtics del partit conservador CDU i ferm defensor de la UE. La coalició actual entre conservadors i socialdemòcrates governarà el país fins al 2021. Se’n va a poc a poc però amb dignitat, com correspon a una líder política coherent però que darrerament ha estat molt criticada. Sobretot arran de l’allau migratòria procedent de Síria i altres països africans i de l’Orient Mitjà que ella va acollir amb un cost alt. “Aquest quart mandat és el meu últim com a cancellera.” Durant 18 anys ha portat les regnes del seu partit, la CDU, que ara haurà de buscar algun successor o successora.
Els europeistes estem de dol. Angela Merkel ha estat –és, encara– una ferma defensora que la UE sigui una empresa comuna que ens uneix a tots entorn a uns valors comuns i junts ser més forts per enfrontar el futur.

Se’n va amb dignitat una premissa que ella mateixa ha alimentat al llarg dels anys que ha estat al front de la CDU. “Sempre he volgut portar els càrrecs amb dignitat i deixar-los amb dignitat”, va dir a la roda de premsa que va fer a Berlín anunciant la seva retirada, que serà gradual perquè pensa fer-ho quan s’acabi el mandat, l’any 2021.
Segur que els elements antieuropeistes, els que volen el seu desmembrament o debilitat, que perdem la moneda pròpia, l’euro, estan contents. Merkel era un valor molt sòlid però els darrers resultats l’han fet decidir que havia arribat l’hora de dir adeu. Caldrà recompondre la CDU però també el Partit Socialdemòcrata, amb qui governava en coalició i que també ha obtingut un mal resultat.

Ara que se’n va veiem qui és Angela Merkel, quins van ser els seus orígens i valors per posar-se al davant d’un partit conservador com és la CDU, que l’ha portat a tenir càrrecs rellevants i a liderar el país des de l’any 2005.
Angela Merkel va néixer a Hamburg el 17 de juliol de l’any 1954 i de ben jove amb la seva família se’n va anar va viure a la República Democràtica Alemanya (RDA), la zona del país dominada pels comunistes. El pare era un pastor protestant, luterà, i hi va ser destinat. Va créixer a Templin, ubicat uns 80 quilòmetres al nord de Berlín. Estudià física a la universitat de Leipzig (1973-1978). Allí mateix es doctorà en química quàntica (1986).

L’any 1977 es casa, quan tenia 23 anys, amb el físic Ulrich Merkel (de qui obté el cognom que encara porta quan el del seu pare era el de Kasner), de qui es divorcia l’any 1982. Des de l’any 1998 està casada amb el catedràtic de química Joachim Sauer. No ha tingut fills en cap dels dos matrimonis.
A més de la llengua alemanya domina, amb fluïdesa, l’anglès i també el rus. Dos idiomes que de ben segur li han estat de gran utilitat en els contactes amb líders polítics.

Quan cau el mur de Berlín (1989) també cau el règim comunista de la República Democràtica d’Alemanya i el país es reunifica, sorgint l’actual República Federal. Angel Merkel s’afilia a un partit que s’acaba unint a la Unió Demòcrata Cristiana d’Alemanya (CDU) l’any 1990. Aquest mateix any i amb una Alemanya ja reunificada el seu partit guanya les eleccions i Merkel és nomenada ministra per les Dones i el Jovent, sota la presidència de Helmut Kohl. I aquí arrenca la seva carrera política.
Del 1991 al 1998 seria viceportaveu de la CDU. La següent legislatura (1994-1998) seria ministra del Medi Ambient i Seguretat Nuclear. Dins de la CDU, l’any 1998 ja és elegida secretària general i el 2000 assumeix el lideratge de la CDU.

A les eleccions federals del 2005 Angela Merkel va ser la candidata a cancellera per la coalició CDU-CSU, guanyant les eleccions, però no amb els escons suficients per governar en solitari. S’obren negociacions amb el Partit Socialdemòcrata d’Alemanya (SPD) i s’acorda un govern de coalició, que ella presideix. I el 22 de novembre del 2005 es converteix en la primera dona cancellera de la República Federal d’Alemanya. L’any 2009 la CDU torna a guanyar les eleccions per majoria simple fent coalició ara amb els liberals. L’any 2013 els liberals perden escons i la CDU torna a fer coalició amb SPD. Quatre anys després (2017) tornen a repetir la coalició.
Tres curiositats sobre Angela Merkel. A Alemanya la coneixen amb el sobrenom de Mutti, que vol dir mami. La seva frase favorita és: “Si dius que faràs quelcom, llavors ho has de fer.” I, finalment, que hi ha una nina Barbie inspirada en ella.

L’adeu a la política d’Angela Merkel per als europeistes representarà una gran pèrdua. Tant de bo que el seu successor o successora segueixi la seva estela.
Etiquetes
  • #1 Ángel
    (21/11/18 17:34)

    Un polític més com molts altres al servei de les elits, són simples titelles,que quant es cremen sonsubstituïts per altres afins als mateixos interessos, son representants dels que mouen els fils a l'ombra, intercanviables, com els fusibles quan ja no funcionen, passarà a la història com un peó més de les polítiques globalistes sionistes.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts