TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Creat:

Actualitzat:

Des de ja fa 29 anys cada 20 de novembre se celebra el Dia mundial de la infància per commemorar l’adopció del tractat de drets humans més àmpliament ratificat, la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

Avui ha de ser un dia d’acció, per defensar i conscienciar en les qüestions que afecten els infants, per construir un món on tots els nens i nenes vagin a escola i rebin educació de qualitat, on estiguin protegits de qualsevol tipus de perill i de violència i abús, i on puguin desenvolupar tot el seu potencial i tenir una oportunitat justa. Avui ha de ser un dia per celebrar els avenços assolits a favor de la infància però també per abordar tot el que encara queda per fer. Perquè, tot i que els infants d’avui dia tenen més probabilitats que mai de sobreviure, d’anar a escola o de créixer en un entorn sense pobresa, cada dia milions de nens i nenes veuen com es vulneren els seus drets: 262 milions d’infants estan fora de l’escola i l’any passat, 5,4 milions de nens van morir abans del seu cinquè aniversari per causes que es podien evitar. Avui ha de ser un dia per donar el protagonisme als nens, nenes, adolescents i joves, per alçar la seva veu, perquè participin de forma activa en la presa de decisions en els temes que els afecten directament o indirectament. Avui ha de ser un dia per a lluitar perquè cada nen i cada nena persegueixi els seus somnis de ser astronauta, metge, artista o esportista, i és el nostre deure posar els recursos perquè ho aconsegueixin. Avui ha de ser un dia per lluitar perquè els seus i els nostres desitjos per a ells, d’educació, de felicitat, d’amor, de salut, d’esperança i de protecció s’acabin convertint en realitat.

I tot això ho podem fer avui de manera divertida: pintant el món de blau! Vesteix-te de blau, pinta-t’hi la cara, fes-ne un pastís... sigues atrevit i comparteix-ho amb tothom! Ves de blau i demostra al món que defenses els drets de la infància!

tracking