x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

S'ha posat foc a la palla

Actualitzada 12/11/2018 a les 21:19
Deia fa un mes en aquest espai que, si no hi havia prudència i seny, Andorra podia tornar-se una província espanyola o un departament francès. A hores d’ara penso que, si no reaccionem ràpidament, algun matí ens podríem despertar directament havent esdevingut una província espanyola. I fa quinze dies insistia que no era bo convertir en problemes institucionals el que rellevava de gestió de recursos sanitaris existents i aplicats, com per exemple intervencions terapèutiques indispensables per protegir la salut i la dignitat humanes, en concret, a l’inici d’un embaràs. Ara hi afegeixo que, en qüestió de setmanes, traient de context tot un seguit de comentaris relatius a l’avortament, i col·locant-los en posicions extremistes, s’ha encès un foc de palla d’important envergadura i que ens podria catapultar cap a un estatut no volgut per la majoria d’andor­rans si no l’apaguem a temps.
Penso que els problemes s’han d’afrontar pel que són, ni creant-ne d’altres, ni només esquivant-los. Perquè això no fa avançar ni millorar la societat, malgrat que sembli que fa guanyar posicions electorals. Encara que hi hagi les festes nadalenques enmig, queda prou durada de legislatura per aprofitar-la. Crec que caldria ser valents i avançar sense tardar en la definició d’aquells fets justificatius de teràpies adequades per a situacions predeterminades, sempre tenint com màxima fita el dret a la vida i a la salut, treballant, per exemple, en un protocol de determinació, de seguiment i de qualitat de situacions físiques i psíquiques de tota dona gestant. Res incompatible amb els articles 107, 108 i 109 del Codi penal, que penso que s’han de mantenir. És evident que cap dels coprínceps no s’oposarà a res del que vulgui el poble andorrà ni al que, legítimament, decideixi el seu òrgan sobirà, el Consell General. Però no convertim en impossible allò que sols és complex. Simplement evolucionem amb delicadesa.
  • #6 padrinak
    (15/11/18 00:05)

    Benvolguda "padrino"; sí,he entés perfectament el seu relat.
    -Continua amb la fal·làcia de què sense copríncep serem engolits per França o Espanya.I li insisteixo continua mentint,vosté sabrà.
    -La metàfora de la palla i el foc i l'estratègia de la por és un acte extremista?
    -Estem d'acord els problemes de cara, prou ens ha costat oi? Però ja prevec que la pròxima jugada. És possible que la Constitució sigui variada sols en un punt donant un reguitzell i manipulació del llenguatge jurídic.AVÍS NAVEGANTS!.
    I que no és meravellosa la nostra evolució delicada? Tendra?, clara? sols és una qüestió de decidir quan fem la festa de comiat del copríncep! Primavera?

    Respondre
  • #5 padrinak
    (14/11/18 10:39)

  • #4 Padrino
    (13/11/18 16:27)

    padrinak penso que no has entés res, penso que està a favor de l'avortament

    Respondre
  • #3 Moció de censura 2
    (13/11/18 13:32)

    Per més que el Consell General legisli en contra de la doctrina del seu benvolgut Copríncep Episcopal, vostè no veurà mai Andorra annexada com a província ni a l'Estat Espanyol ni a l'Estat Francès, com tampoc veurà mai el tren a la Vall d'Incles.
    Les seves propostes o suggeriments polítics fan part d'altres moments que per sort ja no tornaran.
    Encara que sembla que Vostè no se n'adoni, la societat canvia i evoluciona i la política del "Ay que ve el llop" ja ha quedat obsoleta.
    Llegint els seus propòsits qui diria que Vostè va estar quasi una dècada afiliada al Partit Socialdemòcrata "PS".
    Quantes coses fa dir, fer i mudar una cadira de vellut.

    Respondre
  • #2 Pere
    (13/11/18 09:25)

    Fa anys que es va posar foc a la palla, ara simplement recollim els fruits.

    Respondre
  • #1 padrinak
    (13/11/18 07:42)

    O està mal informada o menteix. Vull pensar que és la primera de les dues opcions. Si fa un repàs a tot el que s'ha dit fins ara fins i tot algun expresident comenta que ni l'Estat francès ni l'Espanyol tenen a veure en les qüestions del nostre Estat. Per tant l'estratègia de la por acaba en el mateix moment que aclarim conceptes i el potencialment perillós i incendiari és fer aquestes declaracions.O d'altres com les recents del copríncep referint-se "a la gent de fora", lamentable crear diferències entre persones per salvar un càrrec o una institució. Res de valors cristians en tot plegat. Molts s'emplenen la boca els pro- vida quan menystenen a una d'elles i la serveixen com un sacrifici humà, així tal qual. No et vull parlar des de les qüestions Naïf i germanors molt mal interpretats i utilitzats.

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts