Creat:

Actualitzat:

“El comú de Sant Julià de Lòria haurà d’injectar a Camprabassa un mínim d’un milió d’euros aquest any”.

Aquesta informació està extreta de les conclusions de la premsa andor­rana després d’un consell de comú de Sant Julià de Lòria. No està confirmada amb cap balanç, ni amb cap informe d’auditoria. De fet, els lauredians no tenim res més sobre Naturlandia del que pugui sortir als diaris.

Fins i tot ni podem disposar dels informes que publica el Tribunal de Comptes després de l’any 2015. Per l’exercici 2016, el comú els va entregar fora de termini i no els podrem consultar fins al 2019. I ja no parlem de l’exercici 2017 i 2018.

Tot plegat, però, ja serà història quan en sapiguem la realitat.

La gestió de Naturlandia és encara més opaca que amb els equips comunals anteriors a l’actual. I jo que pensava que això era impossible...

Hem de suposar doncs, i la premsa també ha de fer-ho, per aproximació i tendència, el deute actual del parc en qüestió.

Si l’any 2015 ja rondava els 14 milions, amb les pèrdues posteriors, ara mateix deu rondar els 20 milions.

I si no haguessin convertit aportacions comunals en ampliacions de capital (accions) i altres despeses desviades pagades pel comú, el deute rondaria ara mateix els 30 milions.

Aquests càlculs, repeteixo, són aproximats, ja que el comú no dona cap detall fins que obligatòriament ho ha de transmetre al Tribunal de Comptes. I tot i així no compleix amb el que marca la Llei.

Aquest petit escrit tan sols serveix perquè els residents de la parròquia laurediana sàpiguen on van a parar els impostos que paguen.

tracking