Les set claus

Desiderata programàtica

Alçar el nivell de la política generaria prosperitat en la societat andorrana

Creat:

Actualitzat:

Tant de bo hi hagi implicació, i capacitat d’aixecar nivells de debat, en l’exercici de democràcia ciutadana que suposen les eleccions generals que s’atansen.

És un bon senyal veure impulsar per la societat civil projectes de futur per al nostre país, parlant seriosament de comunicacions ferroviàries per exemple i d’altres obertures indispensables, a fer amb prudència. Confiem que les formacions polítiques captin tot el que la societat andorrana ha viscut aquests darrers temps, i, sobretot, ho sàpiguen processar. Sense convertir en problemes institucionals allò que relleva de pura gestió de recursos existents; com per exemple, intervencions terapèutiques indispensables per protegir la dignitat humana, sense confusions amb atemptar al dret a la vida.

Esperem que els programes electorals vagin més enllà dels clàssics leitmotivs. Que assumeixin i prenguin en compte les nostres diferències i les nostres capacitats, sovint limitades. I que enfoquin polítiques de país i de futur adreçades a tots els ciutadans d’Andorra, i no tan sols als electors, sinó també a tots els qui vulguin continuar participant a fer una Andorra millor.

Un cop passada la contesa electoral, els consellers generals han de preveure poder treballar units per defensar el país; i alçar el vol per damunt d’algunes picabaralles que, si bé per moments poden semblar irrellevants o fins i tot obligades per raons de partit, fan molt de mal tant a la imatge com al contingut de la política. S’ha de poder mantenir debats reals i respectuosos. Sobretot per fer prosperar posicions favorables per a Andorra, perquè en la propera legislatura caldrà tancar l’acord amb la Unió Europea.

La nostra Carta Magna recull drets i també obligacions, fem-la del tot aplicable. L’administració, fem-la més lleugera i àgil. La petita i mitjana empresa, potenciem-la i no l’ofeguem. I l’economia productiva i creativa, dinamitzem-la en lloc de fer-la fugir.

tracking