x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Les set claus

Maltractadors psicològics

Actualitzada 26/10/2018 a les 07:01
El maltractament psicològic o maltractament psíquic és una forma de violència que inclou modalitats d’agressions in­tel- lec­tuals i morals i que consisteix en hostilitat reiterada, que pot ser verbal o no verbal, que perjudica directament o indirectament l’estabilitat emocional de la persona que la pateix. El maltractament psicològic a una dona es considera una forma de violència de gènere, especialment quan aquest ocorre per part de la seva parella. Però què passa quan el maltractament psicològic ve de part d’un company de feina, de part d’aquell senyor –per dir-ho d’alguna manera, ja que de categoria senyorial en van ben mancats– que només es preocupa de rebaixar, humiliar i menysprear companyes i dones que tenen al seu voltant? Doncs que és gravíssim per les seqüeles que poden quedar. La màxima expressió de la humiliació i de la violència psicològica i verbal d’aquests homes no té límits, solen ser homes frustrats i petulants sense cap mena d’admiració i respecte cap a una dona o companya, ja que solen considerar el sexe femení un perill per a la seva expansió, sobretot quan la dona els planta cara i no deixa que la rebaixin; aleshores pot ser inclús potencialment perillós, ja que s’han donat casos de maltractament amb lesions físiques. Hem d’intentar posar-hi fi, protegir i fer costat a la dona maltractada i no ocultar els fets. El pitjor de tot, però, és patir maltractament per part d’homes maltractadors i no poder comptar amb el suport d’una dona còmplice que veu com maltracten la seva companya, això sí que és una experiència dura, els ho puc ben assegurar, ja que per desgràcia ho vaig haver de viure en la meva pròpia pell. Val a dir que la persona que no dona suport i protegeix el maltractador és còmplice i d’alguna manera ajuda a cometre el delicte. Aquestes dones sense escrúpols haurien de fer un acte de reflexió i assumir la seva responsabilitat i ser solidàries amb la dona maltractada, en el meu cas un doble delicte pel fet de ser dona i discapacitada.
  • #3 Neus
    (26/10/18 14:55)

    Molts anims i felicitats per l ' article, s' ha de ser molt valenta per compartir-ho.La segueixo sempre gràcies per totes les aportacions que ens fa sempre molt interessants i que em fa reflexionar moltíssim.

    Respondre
  • #2 Mari pepi
    (26/10/18 13:58)

    Quan les maltractadores psicologiques son les dones deu ni do tambe. Pot ser l`article seria mes neutre si solament es parles de persones que maltracten a d`altres persones. Criminalitzar l`home d`aquesta manera es molt lleig. Podría escriure sobre casos particulars sobre maltractaments psicologics de dones envers homes, i de forma generalitzada a les dones, pero no ho fare. Seria caure massa baix...

    Respondre
  • #1 Mascle hetero
    (26/10/18 09:49)

    El festeig i la floreta són assetjaments? Tipificaran com a amenaça masclista el mirar a una dona per més de 2 minuts o intentar iniciar una conversa amb l'interès de lligar amb la mateixa?
    El cercle viciós de mitjans, institucions, polítics, grups socials de pressió etc. ha creat una realitat paral·lela construïda a través de missatges i propaganda persistent i omnipresent, en què els homes són presumptes agressors quotidians, i les dones, suposades víctimes, mentre no es demostri el contrari, la fractura social resultant entre home i dona és clara i manifesta.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts