x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Enquesta obligatòria

Actualitzada 23/10/2018 a les 21:29
Els darrers dies, molts empresaris del país han rebut una carta en la qual el departament d’Estadística de Govern els “sol·licita la col·laboració obligatòria en una enquesta d’activitats econòmiques de les empreses”. Deixant de banda que el qüestionari en qüestió no va adjunt a la carta, tal com indica la mateixa, deixant de banda que el link que envien no funciona amb determinats navegadors, deixant de banda que si funciona es fa insuportable d’omplir, deixant de banda que es donava fins al dia 6 per respondre i les cartes arribaven el 8... “Les dades que se sol·liciten han de subministrar-se obligatòriament”, indica la mateixa carta. Aquesta obligatorietat existeix segons la Llei 2018-2021 del Pla d’estadística en el seu article 3.
El que no trobo massa normal és que l’enquesta en qüestió demana totes les dades comptables de l’empresa: ingressos i despeses detallades, altes i baixes de l’immobilitzat, també detallades, i dades del personal de l’empresa. No sé què en pensa d’aquesta enquesta l’Agència Andorrana de Protecció de Dades, tampoc aclareixen res, almenys per via telefònica. No ho trobo normal, ja que molts d’aquests empresaris obligats a col·laborar amb l’enquesta no estan obligats a dipositar els seus comptes al registre de dipòsit de comptes.

Les enquestes, com per exemple les que fa la Cambra de Comerç, han de ser més “genèriques” i no han de demanar dades comptables que són confidencials. No em val que m’assegurin que “la informació resta protegida pel secret estadístic”.
  • #3 Maria
    (24/10/18 10:18)

    Son uns incapaços. Error rere error. Fa molta vergonya! És el tema de conversa/riota en totes les empreses!  Per llogar-hi cadires! Han arribat cartes a autònoms que tenen les empreses tancades fa anys!!! Ridicul!

    Respondre
  • #2 RJ
    (24/10/18 08:58)

    De què s'escandalitza l'autor de l'article?, és la lògica conseqüècia de posar gent a dit

    Respondre
  • #1 Increible
    (24/10/18 07:42)

    Que no té ja prou dades Govern amb la declaració de la renda?es que aquestes dades s'han de "passejar per tots els departaments?on queda la confidencialitat després de de tot aquest rebombori? es que no tenen feina els funcionaris aquests d'estadìstica?.Miri la meva carta la vaig arxivar,per descomptat a la paperera.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts