x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i lloc

Pobre Encamp

Tenim potencial, però cal un equip comunal amb visió i idees àmplies
Actualitzada 05/10/2018 a les 06:41
Visc a Encamp d’ençà que tinc deu mesos d’edat. He viscut ininterrompudament a aquesta parròquia des de llavors. Des de la meva infància, quan saltava les pedres del riu o jugava a cuit i amagar per la Mosquera, fins avui, Encamp s’ha anat transformant. Hem passat de ser una parròquia envejable als anys 90 a l’actualitat, on la decadència sembla que no tingui final.
Per això m’entristeix profundament l’article d’ahir en aquest diari en el qual l’associació de comerciants es queixava, amb tota la raó del món, de les iniciatives del comú envers la reactivació econòmica de la parròquia. I és que no n’hi ha per a menys. Amb DA hem passat de les promeses meravelloses a l’outlet del Pas de la Casa, i ara a la zona residencial d’Encamp.

Després de set anys de DA al Govern i al comú, la parròquia segueix com estava. Trista i pobra. I no serà per recursos, Encamp ocupa la tercera posició a escala de parròquies amb més ingressos (20.817 milers d’euros el 2017), gairebé empatat amb la segona, Escaldes-Engordany (20.893 milers d’euros) i molt lluny de la tercera, la Massana (12.030 milers d’euros). A més, és la tercera parròquia amb més habitants (11.290) també molt igualada amb Escaldes-Engordany (14.271). Aquestes dades il·lustren el potencial que té. Llavors, com pot ser que tinguem la parròquia com la tenim?
La justificació, i no sé veure’n una altra, correspon a la nul·la capacitat dels gestors actuals de tirar endavant un paquet d’iniciatives transversals (no només puntuals orientades al comerç, la cultura o la promoció de l’esport). Cal un equip que tingui clar quin model de parròquia es vol i impulsar-lo des de tots els fronts. Necessitem renovar tot el personal polític del comú amb persones amb una visió i unes idees més àmplies i creatives que les que ocupen avui les cadires. I no és gaire difícil. Per exemple, en lloc de contractar empreses foranes que no ens coneixen, cal aprofitar el talent que tenim dins de la parròquia o inclús dins del país.

A Encamp calen consellers que sàpiguen escoltar els que en saben per després transformar les necessitats i inquietuds en polítiques actives que permetin revertir la situació actual. I Encamp millorarà quan el més important no sigui aprovar apujades salarials per als consellers.
  • #6 Ceropoliticos
    (13/10/18 20:06)

    Al final los políticos son todos iguales,solo miran por sus intereses.No engañeis a la gente.

    Respondre
  • #5 lluis
    (05/10/18 17:37)

    Encamp, La Massana, Sant Julia... tots pobles dormitoris del centre. Son diners perduts invertir alla. De tot el pais, nomes val la pena el centre i el pas, res mes.

    Respondre
  • #4 Vergonya
    (05/10/18 13:47)

    La Mosquera va dir..
    Vosaltres continueu Votant DA que algu regalet us faran, no us estimeu Encamp, es de calaix reconeix que DA No ha fet res, emplenar Cadires i prou. vergonya aliena....

    Respondre
  • #3 urbanista
    (05/10/18 12:05)



    Encamp té un model urbanístic que porta al desastre. Centre despoblat on pasturen les vaques i afores amb edificis de 5 i 7 plantes. Quan la part més densa del poble no és al centre, el poble és cada vegada més una ciutat dormitori. La majoria d'encampadans han d'agafar el cotxe per anar al centre.

    Però, des de fa 30 anys s'afavoreix aquest urbanisme. Permetre grans blocs de pisos lluny del centre permetia als propietaris vendre els seus terrenys per preus alts, i els consellers solen ser d'aquestes famílies propietàries, o hi estan ben relacionats.



    La solució és difícil, no es poden tirar a terra els blocs existents i uns representants triats cada 4 anys no faran una política urbanística valenta durant 20 anys com caldria.

    Respondre
  • #2 La Mosquera
    (05/10/18 08:43)

    Com diu el comentari anterior, la socialdemocràcia porta associada misèria, decadència, escassetat i aplana el camí cap al declivi de qualsevol societat.

    Nois del PS, teniu en compte al sr. Ríos, que ja postula per ocupar una cadireta.

    Respondre
  • #1 River
    (05/10/18 07:35)

    Potser tants anys de gestió socialista tenen a veure en l'estat moribund de la parròquia... Sr Rios no enganya a ningú!

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts