Creat:

Actualitzat:

Antigament era tradició per la festa major un ball en parella als antics envelats que es feia tot sostenint un fanalet. Ara mateix les festes majors són una altra història, ja no es fan aquests tipus de balls, ni és fan en envelats, la il·luminació es molt diferent i pràcticament tot es fa al carrer.

El comú de Sant Julià de Lòria sembla voler recuperar d’alguna manera aquesta tradició. No serà per la festa major, ni serà en cap envelat, ni en cap ball, però sí serà en forma de fanalets. Pretenen il·luminar el Tobotronc perquè pugui funcionar a la nit.

No donaran cap fanalet ni cap llanterna als usuaris del Tobotronc, sinó que posaran fanals al llarg del recorregut, més de cinc quilòmetres. Es veu, segons diuen, que fins i tot ja han comprat les lluminàries, sense cap permís de Govern, sense cap edicte, sense cap estudi, sense to ni so... Amb traïdoria i nocturnitat.

La qüestió és que ja van ampliar a l’estiu l’horari d’obertura del Tobotronc. Aleshores encara es feia de nit bastant tard i els visitants podien baixar amb llum natural per menjar després una coca al restaurant. Els devia anar tan bé aquesta ampliació d’horari que ara volen repetir també a l’hivern, però és clar, a les fosques no tindria gaire gràcia, per tant han d’il·luminar tot el recorregut del giny mecànic.

Posats a fer, també podrien estudiar posar uns quants focus a la tirolina i fins i tot il·luminar el riu Valira per fer ràfting o esports en família.

Total, ja no vindrà d’un parell de millonets més.

tracking