x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

El despropòsit de Ràdio Andorra

Moure RTVA fins a Encamp és qüestió de voluntat política, i des del nostre punt de vista no és inassumible
Actualitzada 02/10/2018 a les 08:05
    Jordi Troguet, Maribel Lafoz i Ferran Costa
Durant el debat d’orientació política, vam viure el penúltim episodi de la improvisació del Govern de DA amb l’edifici de Rà­dio Andorra. Diem penúltim perquè dubtem que la proposta llançada a l’aire pel cap de Govern enmig d’un discurs de gairebé tres hores acabi esdevenint una realitat, tot i que el ministre Torres ha afirmat recentment que un arquitecte està treballant en el projecte per traslladar-hi les dependències del ministeri d’Exteriors. Després de dos projectes que no han vist la llum –el museu de la ràdio i el trasllat d’RTVA–, ara ens hem de creure que aquest sí que tirarà endavant. Segur? Al tercer cop no falla?

La proposta de traslladar el ministeri d’Exteriors és, al nostre entendre, un intent a la desesperada d’aportar alguna novetat a un debat d’orientació política buit de contingut. Una excusa perquè no es pugui dir que s’ha acabat la legislatura sense cap projecte per a Ràdio Andorra. Cal recordar que el programa de DA de les eleccions generals passades recollia el trasllat d’RTVA a aquest edifici; un trasllat que ara des de l’Executiu es nega al·legant que el seu cost és inassumible. Heus aquí una justificació que, venint del govern demòcrata, que s’ha gastat més de 2,5 milions d’euros en The Cloud, sona buida de contingut.

De fet, ha estat el ministre Tor­res, que s’ha passat pràcticament tota la legislatura defensant que l’opció principal del Govern era el trasllat d’RTVA –no fa gaire encara deia que l’Executiu treballava en aquest aspecte– qui ha tingut el trist paper d’anunciar la proposta de posar-hi el ministeri d’Exteriors. En aquest sentit, una moció del Consell General, proposada per les files liberals i defensada unànimement per tota la cambra, va instar el Govern a tirar endavant el trasllat d’RTVA a l’edifici de Ràdio Andorra. Per tant, col·locar-hi ara el ministeri d’Exteriors és un despropòsit que ningú no havia demanat per a Ràdio Andorra, a més de ser una decisió improvisada i sense consensuar amb Encamp, on una majoria ciutadana i el comú en ple defensen el trasllat de la televisió pública.

Moure RTVA fins a Encamp és qüestió de voluntat política, i des del nostre punt de vista no és inassumible. Els requisits d’un edifici annex no han de ser el motiu per denegar el trasllat. Hi ha moltes opcions que permeten que els costos de construcció no siguin els dels projectes magnànims als quals DA ens té acostumats. L’equipament tècnic tampoc no ha de ser un obstacle, veient la necessitat de renovació que igualment requereixen els equips i les instal·lacions de la televisió pública. Només cal decidir que aquesta renovació es faci en un edifici nou de propietat i no a les instal·lacions actuals, on s’està de lloguer. Un lloguer que, d’altra banda, supera de llarg els 100.000 euros anuals.

Evidentment, també és una decisió política traslladar a Ràdio Andorra el ministeri d’Exteriors, el que té menys treballadors. Una decisió política que deixa Encamp sense l’efecte dinamitzador d’un organisme com és RTVA, amb pràcticament un centenar de treballadors, amb activitat els 365 dies de l’any, amb convidats que participen en els seus programes de ràdio i televisió, etc. En definitiva, un autèntic revulsiu per a Encamp que, a més, situaria RTVA en el punt central de la xarxa viària del país.

Per això, reclamem una vegada més, com ha expressat en reiterades ocasions unànimement el comú d’Encamp i totes les forces polítiques a la seu del Consell General –a banda de ser una promesa del programa electoral de DA– que el Govern traslladi a Ràdio Andorra les instal·lacions d’RTVA. La nostra formació política entén que aquest trasllat serviria per pal·liar, en certa mesura, la manca d’iniciatives del comú i del Govern per dinamitzar la parròquia d’Encamp. Nosaltres, a diferència de DA, treballarem activament per dinamitzar-la.

* Jordi Troguet, Maribel Lafoz i Ferran Costa, Consellers comunals de Liberals d'Andorra i conseller general del grup parlamentari liberal
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts