Creat:

Actualitzat:

Ai que bé. Hores d’ara, els que llegiu la premsa, ja teniu els plançons a l’escola. Quin descans, oi?

Tornar a les rutines, a les extraescolars, als llibres nous, a les bates planxades, als nous horaris...

Mares i pares comencem de nou aquell frenètic dia a dia al qual li acabes agafant el gust després de les vacances escolars. Aquest any amb la incògnita de veure si pels volts de la Fira d’Andorra la Vella haurem d’endarrerir el rellotge o no.

La Comissió Europea ha proposat la desaparició al territori de la UE del canvi d’hora estacional, després d’una consulta popular en la qual el 83% dels votants es van mostrar contraris a aquesta pràctica.

El canvi d’hora d’estiu i hivern, introduït a Europa als anys seixanta per estalviar energia, ha suscitat des del principi una gran controvèrsia. Els seus detractors destaquen, entre altres seqüeles, presumptes pertorbacions psicològiques i qüestionen l’estalvi real que suposa.

Ara, però, caldrà veure si aquesta mesura afecta Andorra, o si seguirem al nostre aire. La pena és que no ens deixin triar si volem l’horari d’hivern o d’estiu.

Dues maneres d’entendre el món: l’horari d’hivern, ens desperta amb llum del sol i ens allita com les gallines, que ens aproparia més al dia a dia europeu, matinant més i sopant més d’hora. Però sembla que Europa imposarà a tothom l’horari d’estiu, que implicarà que es farà de dia més tard i les tardes s’allargaran.

Potser sí, que estaria bé demanar a la gent d’Andorra com volem que siguin els nostres dies, i de passada, repensar quina mena d’horaris volem tenir. Estaria bé poder triar.

tracking