Foc i lloc

Cap a la recta final

S’acaben les vacances i comencem l’escola, la universitat, la feina i la recta final de la legislatura

Creat:

Actualitzat:

Molts han estat els que han donat la seva opinió sobre la legislatura, i si volem ser honestos aquesta s’ha trobat plena de tensions i incerteses, algunes de les quals, tot i amb un final amb sentit comú, ens han deixat certament estupefactes.

El meu objectiu no és generar polèmica però ja fa dies que reflexiono de forma global sobre el que fem, com actuem com a polítics i si és realment això el que vol el ciutadà de nosaltres.

Ara que s’acosten les eleccions, començaran les lluites per captar l’atenció del votant i intentar que el seu vot es declini cap a una opció política o una altra.

Les dades ens demostren que l’abstenció, la pèrdua de confiança en la política, cada cop augmenta més.

I que em perdoni tothom, però tots, absolutament tots, en som responsables.

Estem veient que la democràcia, o millor dit, la forma que utilitzem els polítics per aplicar la democràcia, no satisfà les necessitats de les persones, els ciutadans ja no esperen ni confien en la saviesa o coneixement que tenen els líders polítics, i els molesta molt aquest apropament únic en període electoral.

La política no és capaç generalment de donar resposta als problemes dels ciutadans, es creen dues realitats evidents amb sectors de ciutadans no representats que impedeixen un debat plural.

Vull entendre que el camí que hem de seguir és el d’una nova política on l’exigència en el treball es transformi en la millora de la convivència i la solidaritat, on les accions afavoreixin la inclusió de tots, on es promogui la transparència com a eix vertebrador.

Cal esforçar-se a treballar cap a una democràcia més directa, més participativa, més respectuosa entre tots en tots els àmbits, qui sap, potser trencar amb tot i canviar per una necessitat de renovació.

De ben segur aquest és el camí més difícil i complicat, representa l’opció més arriscada, però ens apropa més als ciutadans.

Ens hem d’atrevir a qüestionar qui som i el que fem i si amb això realment ens trobem satisfets, i alhora fer avançar el pensament crític a la recerca de solucions que ajudin els ciutadans a participar més per construir una societat millor.

tracking