x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La tribuna

Brossa a la xarxa

El pitjor dels –en la majoria dels casos– repugnants diaris digitals espanyols, sembla
que s’està implantat al panorama d’alguns mitjans de comunicació d’Andorra
Actualitzada 23/08/2018 a les 06:56
“La CUP decide abstenerse y da luz verde a la investidura del psicópata Quim Torra, la putita catalana de Carles Puigdemont”, titular del diari per Internet Alerta Digital. “El número de cerdos crece en España de forma alarmante”, titular del diari electrònic Digital de Sevilla il·lustrat amb la fotografia d’un periodista anomenat Álvaro Ojeda, conegut per insultar a diari catalans, seguidors de l’FC Barcelona i Gerard Piqué. Aquests són dos exemples del que es mou per la xarxa a l’Estat espanyol en el que es coneixen com a diaris digitals. Uns mitjans que, totalment polaritzats, en la seva majoria han apostat per ser repugnants a l’hora d’informar –o més aviat desinformar– els seus lectors, també totalment polaritzats. Una xacra per al periodisme que sembla que a poc a poc comença a implantar-se al panorama de mitjans de comunicació andor­rans, tot i que encara no amb la virulència dels espanyols.
A Andorra n’hi ha dos de digitals. Un, que qualsevol mig informat sap qui el finança, que té a vegades alguns tocs de gro­guis­me, habituals en aquest tipus de mitjans, que busquen un titular perquè el lector entri a la notícia. Puc dir, sense que em suposi cap dificultat, que habitualment és un mitjà ben informat. Un pot estar en contra de la manera com es redacten les notícies, de com s’enfoquen o d’informar d’algunes coses i callar-ne d’altres. Però com la resta de mitjans de comunicació escrits, les ràdios i la Televisió a Andorra, és un mitjà a seguir per estar informat de la realitat del país, pels interessos que tots –i dic tots– els mitjans tenen darrere malgrat que tots els periodistes intenten que no sigui així amb el seu toc d’autocensura i amb una imparcialitat que s’intenta minimitzant al màxim possible.

Però també hi ha un altre digital que no aporta res al món comunicatiu andorrà. Ni tampoc pirinenc, ja que pel que sembla també es dirigeix als ciutadans de les comarques catalanes veïnes. De notícies en trobes ben poques, més enllà d’algun comunicat de premsa o algun refregit de notícies d’altres mitjans.
Últimament ha començat a cultivar un nou estil periodístic. A partir d’articles d’opinió –en aquest cas de dos periodistes del Diari d’Andorra– redacta notícies de veracitat gens contrastada. Que un periodista lamenti les dificultats que moltes vegades ens trobem per accedir a les fonts que anomenaríem oficials, o censuri que un cap de comunicació vulgui controlar la seva feina o directament impedir-la, són situacions que no haurien de passar, però d’aquí a titular que un periodista denuncia la censura i la manipulació a la premsa andorrana, hi va un tros.

Poc després hem vist que denunciar una obvietat com és el mal funcionament del servei de comunicació de la policia i la de vegades poca col·laboració del dels bombers –tot i que en la meva experiència en aquest darrer cas és molt puntual– és haver iniciat una guerra contra el ministre Xavier Espot, que és qui té la cartera dins la qual estan englobades la policia i els bombers.
Davant d’aquest article, potser ens trobem un titular que digui: pressions del Govern d’Andorra perquè el Diari torni a ser, com diu l’autor dels articles d’opinió de l’altra mitjà digital: “el panfleto oficial del estado”. Però no, ho sento, no hi ha hagut cap pressió. Simplement fartis-me que dels que diuen que mataran, o directament ja han mort la premsa escrita, s’hagin convertit en alguns casos en simple brossa a la xarxa.
  • #1 Joan
    (23/08/18 12:31)

    Quina gràcia. Un treballador del Diari volen donar lliçons de savoir faire.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts