De la meva agenda

Gràcies... Gràcies... Gràcies

Gràcies a les persones que han omplert de somriures el cor dels infants de les colònies d’AINA

Creat:

Actualitzat:

Gràcies a totes aquelles persones que han omplert de somriures el cor dels infants de les colònies d’AINA, estiu 2018, i han reomplert de felicitat i de goig les vacances que els monitors/es han regalat altruísticament als infants.

Gràcies a totes les persones que, quan AINA ha tingut dificultats per acollir els nens i nenes febles, i també per integrar-los en la comunitat dels ainistes, han ajudat generosament per acomplir la divisa del 1976: A l’estiu, cap infant sense colònies.

Gràcies a les persones que, quan davant el delicat repte d’educar en el lleure 750 ainistes durant els mesos d’estiu, hem sentit la foscor de la por, ens han fet veure la Llum meritxel·liana i ens han fet escoltar el cant de la Mare de Déu de Meritxell: “Déu omple de béns els pobres i es posa al costat dels humils.”

Gràcies a totes les persones que, quan miro enrere, sento enyorança d’elles: la germana Maria, la cuinera Ramona, l’arquitecte Pere, els monitors Toni Calvó, Dèbora Roca, Jordi Vilalta, Jordi Xandri, Susanna, Bob, Frank, Marta Santuré, Josep Moliné, Bernat Jorba, que ens han estimat i ens estimen i, des de les arrels d’AINA, ens fan do de la saba. Gràcies a elles, l’arbre d’AINA dona, estiu rere estiu, bons i abundants fruits.

Gràcies a les persones que m’han estimat i m’han afalagat a desdir amb la tendresa fent que la vida sigui millor. I, avui, puc sembrar la tendresa rebuda quan explico paràboles, canto i reso amb la mainada.

Gràcies a totes les persones que, quan estava sol i dubtava de tot, m’han sostingut i que, quan no sabia per on tirar, m’han aconsellat. I m’han fet comprendre que, després de les tempestes, torna a lluir el sol meritxel·lià. A elles, devem que AINA hagi reeixit.

Gràcies als 750 nens i nenes amb qui he compartit el dia a dia des de mig juny fins a la festa de Meritxell. Ells durant el dia m’han donat la mà, han frenat les meves presses i m’han fet contemplatiu. I al vespre, m’han donat una encaixada de mans com a bona nit.

Gràcies als 76 monitors i monitores que, amb el seu altruisme professional i vocacional, han fet possible la 42 edició de les colònies populars de Canillo, avui AINA. La seva autocrítica en la revisió de cada jornada ha fet que el projecte educacional, social i lúdic Escola Ninja, Estiu 2018, hagi arribat a bon terme.

Gràcies a les persones de la casa d’AINA: Tiago, Jordi, Anna, Carmo, Ceo, Esther, Bea, Digna que posen cada dia el plat a taula i les sales d’activitats culturals i lúdiques a punt per als grups de l’estiu i de la resta dels mesos de l’any, fent que AINA sigui casa de tots “si és que hi ha casa d’algú”, (Sisa).

Gràcies a les institucions: Govern d’Andorra (49.500 € que distribuïm entre els 750 ainistes per oferir un preu social); comuns de les set parròquies que ens subvencionen el material dels tallers de les colònies; les entitats bancàries de Canillo MoraBanc, Crèdit Andorrà i Andbank que ens ajuden en la impressió del cançoner, pòsters i llibret del programa d’objectius, activitats de cada dia i tota la informació adient per als pares i per als centres educatius. Gràcies a les entitats i associacions: ASCA, Grandvalira social, Nevasa, Lyon Club, Rotary Club, Inner Wheel, Palau de Gel d’Andorra, Fundació Josep Anton Cerqueda... Quant em plauria tenir l’oportunitat de trametre-us, cara a cara, la mirada d’agraïment dels infants, joves de tota la família d’AINA.

La vida és un camí ple de sorpreses, i el final ningú no el coneix del tot. El que importa no és el que tenim en la vida, sinó a qui tenim en les nostres vides. Els monitors han escrit la seva carta d’agraïment. Escriu el Glenn: “Gràcies a tots els monitors que han pujat de campaments i que desitgen i creuen a seguir apostant per una educació en el lleure. També a totes les generacions passades que han sembrat perquè sorgís l’equip actual des de l’experiència i les ganes de seguir aprenent. Aquesta voluntat de sempre seguir millorant ha permès la qualitat del projecte que ara tenim i ens toca de tirar endavant. Pels passats, presents i els que han de venir, gràcies.” La Mònica escriu: “Gràcies als meus pares per apuntar-me fa 13 anys en aquestes colònies per molt que jo en aquell moment no volia. Gràcies als monitors i nens que m’han animat i m’ho han fet passar bé educant en el lleure.” En la seva carta cada monitor dona les gràcies als companys de l’equip. La mare de l’ainista Marc escriu: “Bona nit, Hèctor. Volia agrair de tot cor el que has fet pel Marc. Avui t’abraçava amb el cor i amb molt sentiment. Això per a nosaltres, els pares, és molt important. No ho volem passar per alt. Es nota que estimes el nostre fill i que també estimes tot el que fas i t’aporta AINA. El Marc et tindrà al seu cor a tu i a tots els teus companys monitors dins dels records d’AINA per sempre. Gràcies per tot.”

A la Mare de Déu de Meritxell, la meva Confident, que ha vetllat per tots, aquests dies. A Ella, que donà gràcies amb el cant del Magnificat, li ofreno l’agraïment d’AINA. Ella em somriu. Tot dient-nos: “Teniu aquesta vida per viure-la. Cada moment és molt important. Guardeu en el cor de l’agraïment totes les persones que us ajuden. Doneu-los les gràcies per formar part de la vida d’AINA.”

tracking