Creat:

Actualitzat:

Andorra Territori Ciclista, aquesta és la campanya de seguretat viària impulsada des de l’Àrea de Mobilitat amb l’objectiu de conscienciar dels perills als ciclistes i de fomentar la convivència entre tots els usuaris i convertir Andorra en un referent en seguretat ciclista. Personalment, quan veig els cartells que anuncien aquesta campanya penso que de moment Andorra no és un territori ciclista, per molts ciclistes que hi hagi, ja siguin professionals o no.

Quan veig els carrils d’ús exclusiu per a bicicletes que s’han adaptat a algunes carreteres no em fa l’efecte que sigui cap territori ciclista, ja que són extremadament perillosos. Quan veig la conducta de molts ciclistes passant per tot arreu, sense respectar ni semàfors ni passos de vianants, ni rotondes, anant en grup, ocupant tota la via, circulant per voreres o places... No penso que sigui cap territori ciclista.

Quan veig la prohibició d’algun comú a la circulació de bicicletes en algun lloc en concret, cosa que no em sembla malament, perquè els espais per a vianants són exclusius per a vianants, tampoc penso que sigui un territori ciclista. Tampoc penso que la nostra orografia sigui massa adequada per considerar Andorra territori ciclista, ja que les carreteres són estretes i la majoria amb molt pendent. Algun automobilista tampoc posa les coses massa fàcils per a aquesta consideració de “territori ciclista”, encara que la majoria són respectuosos.

No estic en contra de la campa-nya en qüestió, tan sols penso que Andorra no és un territori ciclista.

tracking