Foc i lloc

És l'hora dels agraïments

A Andorra la Vella, l’activitat comercial és capital

Creat:

Actualitzat:

Durant la reunió del comitè local d’SDP d’Andorra la Vella es va analitzar, un cop més, l’obra de l’avinguda Meritxell. Una obra la realització de la qual ha afectat el conjunt de la població de la capital, i per geografia, tot Andor­ra. Per tant, ara que s’acosta l’acte de la inauguració, quan arribi l’hora dels agraïments, caldria que no s’ensaboni només els presents, sinó que també es recordi la resta de persones, ciutadans i ciutadanes, que han patit l’impacte de l’obra. Un impacte que, amb diferents magnituds, ha arribat a tots els barris i comerços de la parròquia. Prou ho saben les persones que han contribuït a la seva realització amb el seu temps i els seus diners, sigui atrapats en embussos de trànsit, abonant tiquets d’aparcament suplementaris, suportant estoicament la disminució de les vendes, així com la pols, el soroll, la brutícia, les ensopegades, entre altres inconvenients.

A més, malgrat els comentaris personals que s’han dit i sentit sobre l’obra en qüestió, el més sorprenent ha estat la manca de crítica pública. La més cridanera, la d’aquells que tenint la possibilitat d’adreçar-se a la comunitat, no ho han fet. No han pres posició públicament. El seu silenci equival a dir que el que passa, ja els val. “Cada paraula té conseqüències, però cada silenci també”, va dir Sartre. I citant Saviano, “el silenci, avui, és un luxe que no ens podem permetre”.

De cara al futur, però, també es troba a faltar, en dit projecte, la definició d’uns objectius indicadors avaluables, que demostrin, amb fets, que la inversió pública de més d’onze milions d’euros en l’avinguda haurà estat beneficiosa per a Andorra la Vella. Perquè la funció del comú és la de mirar pel benestar de tothom. Per això, quan es prenen decisions, s’ha de tenir en compte la seva repercussió en tota la par­ròquia. Seria assenyat, doncs, que un cop invertits tants diners dels impostos en l’embelliment d’aquesta avinguda comercial, es disposessin també de més recursos per tal de promoure l’activitat econòmica, especialment la comercial. Tenint en compte que la majoria dels ingressos del comú provenen d’aquest darrer sector, només reactivant-lo es podrà fer front, de forma folgada, al deute contret.

tracking