Creat:

Actualitzat:

Aquest estiu se n’haurà parlat força, des dels seus artífexs als seus detractors, poc o mal informats. Es tracta de l’acord subscrit entre Liberals d’Andorra i el Partit Socialdemòcrata d’Andor­ra per confegir candidatures ter­ritorials conjuntes a les eleccions generals. Una proposta que parteix de la situació política actual i del que permet el sistema electoral. Una veritable opció de proposar un futur diferent, per canviar l’actual rumb del Govern i, per tant, la deriva dels serveis públics, en qualitat democràtica, en retallades socials i laborals i en pèrdua d’independència i neutralitat de les institucions públiques.

Per tirar endavant la regeneració del nostre sistema democràtic, amb una salut regular tirant a dolenta, hem de disposar d’una representació política més ampla al Consell General. Cal modificar el sistema electoral per fer-lo més democràtic i plural i defensar una veritable separació de poders mitjançant la modificació del funcionament i del sistema de nomenament dels responsables de la justícia. Combatre per la igualtat d’oportunitats i contra la cor­rupció, la discrecionalitat, l’arbitrarietat i la discriminació. Fer realitat la transparència en la gestió pública de les institucions i conduir de forma transparent les negociacions amb la UE, amb participació i implicació de la ciutadania. Aquestes propostes aporten una motivació suplementària per aconseguir el suport de l’electorat alhora que anul·la les crítiques basades en l’afirmació que és un pacte “per les cadires”.

És inajornable recuperar els drets i els deures i foragitar els privilegis, les obligacions i els favors propis d’una política clientelar i patrimonial. Andorra necessita autoritats democràtiques i no cacics benefactors.

Que no quedi cap dubte: continuarem defensant la producció i l’accés als béns públics, el finançament de polítiques públiques i la distribució dels recursos públics en clau social. Que sigui fàcil ningú ho ha dit, però la necessitat de canvi ens dona la força i la generositat suficients per tirar-ho endavant.

tracking