Foc i lloc

La fi del serial

La decisió de no construir l’edifici The Cloud ha generat moltes reaccions, i a mi també degut al meu rebuig

Creat:

Actualitzat:

Des d’aleshores tinc un doble sentiment, per una banda d’alegria. Entenc Andorra d’una forma diferent, i he defensat moltes vegades que crec que hem de mostrar autenticitat i no convertir-nos en un país que ha perdut la seva identitat.

Però també un sentiment de tristesa, la desaparició de l’antiga caserna de bombers per no fer-hi res em sap molt greu. He defensat que era un espai molt aprofitable per als ciutadans, molts desitjaven un museu nacional, jo creia que era un lloc ideal per a un centre d’atenció primària, és bo veure que hi havia idees per donar utilitat a l’espai.

Vull recordar alguns dels arguments que he utilitzat al Consell General i a la premsa.

Construir un edifici d’aquestes dimensions resultava difícil d’encabir en aquell espai, amb un impacte visual realment poc adaptat al lloc.

Em vaig referir al cost que suposa la seva construcció i que el projecte no respectava l’entorn urbanístic de la zona.

De la mateixa manera que el fet de tenir una zona comercial en obres suposava un problema econòmic per als comerciants de la zona, ja que es perd l’atractiu per als turistes.

Inclús vaig fer un comparatiu amb alguns indrets turístics europeus d’alt nivell i quin tipus d’arquitectura es podia trobar en ells, com a Chamonix, St Moritz o Salzburg, i vaig dir: “Chamonix, anomenada la vall dels somnis, és una petita ciutat amb encant i capital mundial de l’esquí (...). Salzburg, coneguda internacionalment pel magnífic centre històric que s’ha mantingut al llarg dels segles, i que des del 1997 és protegit per la Unesco (...). St Moritz, lloc d’estiueig entre la classe adinerada i la jet-set segueix sent un atractiu tu-rístic a causa de la perfec- ta i harmoniosa combinació d’arquitectura moderna i tradició. En cap d’elles trobem cap tipus de construcció d’aquestes característiques.”

Indicava que en tots aquests indrets s’han aprofitat antigues construccions que han estat remodelades com a museus, restaurants, luxoses botigues, etc. I encara no es coneixia quins negocis s’hi podrien encabir.

Rectificar és de savis, ara tenim un espai buit que hauríem de dotar de contingut de forma ràpida, però un contingut coherent i adaptat a l’entorn d’un país de muntanya.

Reclamo el seny andorrà.

tracking