x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La seca, la meca i...

Amanda et recorda

Actualitzada 09/07/2018 a les 06:52
La justícia xilena ha condemnat a divuit anys de presó vuit militars retirats pel segrest i assassinat de Víctor Jara. Era l’any 1973. L’11 de setembre, Augusto Pinochet feia un cop d’Estat i derrocava Salvador Allende. L’endemà, el cantautor Víctor Jara, amb tants altres, van trobar-se a la Universitat Tècnica de l’Estat, on va ser detingut i posteriorment traslladat a l’Estadi Xile –avui Víctor Jara–. El seu cos i el de l’advocat Littré Quiroga van ser trobats l’endemà en un descampat prop del cementiri metropolità. Jara, que no tenia més armes que la seva guitarra, va aparèixer amb les mans terriblement torturades. Li havien trencat tots els ossos dels dits a cops de culata de fusell. Tenia 41 anys. I 44 bales dins el cos, segons l’autòpsia. Avui els seus assassins passen comptes amb la justícia xilena. Mentrestant a Espanya continua vigent el ducat de Franco. Legalment i oficialment des de fa uns dies, en mans de Carmen Martínez Bordiu, gran d’Espanya gràcies a un títol que fa dies que l’Associació per la recuperació de la memòria històrica demana que s’elimini ja que el consideren un insult a la memòria de les víctimes del franquisme i un atemptat a la dignitat de les víctimes. Dues visions del que és justícia històrica. La que mira de fer net i la que continua tirant terra a les cunetes de tantes carreteres espa­nyoles. De moment la campanya per mantenir el dictador espanyol al Valle de los Caídos continua fent soroll, mentre les víctimes de la dictadura fan força per recuperar la dignitat dels seus morts.
Els delictes prescriuen. Però la fam de justícia no.
  • #4 Tres
    (09/07/18 19:08)

    Moltíssimes gràcies per contestar, Noemí! Espero que el Xavi Mujal llegeixi aquest comentari i et truqui ràpidament. ;) 1 abraçada molt forta!

    Respondre
  • #3 Noemí
    (09/07/18 18:26)

    Hola Tres, gràcies per la proposta.
    Em sembla molt bona idea. Tant, que a la ràdio hem estat parlant de la història d'Andorra cada dilluns les darreres tres temporades. Per fer un programa a ATV li hauries de proposar al Xavi Mujal, que és qui té potestat per agafar el relleu que comentes. Una abraçada i gràcies per comentar. :)

    Respondre
  • #2 Justícia
    (09/07/18 15:38)

    Aquí se'ls expulsa del país... bé no és tan bèstia, doncs.

    Respondre
  • #1 Tres
    (09/07/18 13:06)

    Bon article, Noemi. Si no t'importa, et suggereixo una cosa: un dia, vaig escoltar al teu programa de ràdio a la Meritxell Mateu, en Joan Peruga i no recordo qui més parlant de la història d'Andorra i em va enganxar molt. Per què no feu un programa/documental a ATV parlant de temes de l'Andorra d'abans? Sisplau, digue'm què en penses. Gràcies.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts